Prijateljski rastanak Dragana Šakote i Crvene zvezde

Dragan Šakota više nije trener KK Crvena zvezda.

Ovo su na zajedničkoj konferenciji saopštili Nebojša Čović, predsednik crveno-belih i dosadašnji trener srpskog i regionalnog šampiona gospodin Dragan Šakota.

Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije prvo se javnosti obratio predsednik kluba Nebojša Čović:

Gospodin Šakota više neće biti naš trener. Takav nam je i bio dogovor. Moram, ipak, da kažem da je Dragan Šakota došao u jako teškom trenutku, posle odlaska Milana Tomića. Jedan određeni broj trenera to nije hteo, a sada bi hteo da dođe. Jedan deo njih tada nije mogao… U svakom slučaju, ja sam poptuno uveren da bismo osvojili titule i na Jadranu i u Srbiji. Formu smo pronašli, ali… Na kraju, odluka Evrolige je bila takva kakva je bila. Što se tiče Dragana Šakote, ja i dalje imam ponudu da on ostane u klubu. Na svemu mu hvala, ni sa jednim od trenera nisam imao bolji odnos”, rekao Čović.

Dragan Šakota:

Mislim da je moja misija – završena. Hvala i klubu, svim igračima , zaposlenima u klubu i ljudima iz menadžmenta. Bilo je lepo vratiti se u Zvezdu, a prava je šteta što je ova sezona prekinuta tako kako je prekinuta. Sada je vreme da dođe neki mlađi trener, sa još većim ambicijama i dugoročnom vizijom. Sa igračima sam pričao, i, posle iskustva i u drugim timovima, mogu da kažem da nisam naišao na momke koji su na tako profesionalan način izdržavali ovolike napore. Kada sam stigao, nije baš bila sjajna timska hemija, a bilo je i nekih teških situacija, poput one sa Filipom (Čovićem), dečkom koji je i sjajan igrač i sjajan čovek. Zbog svega toga smo, zapravo, izgubili jednog dobrog košarkaša”, rekao je Šakota.

Klub se ovim putem zahvaljuje Draganu Šakoti koji je u izuzetno delikatnom trenutku preuzeo ekipu krajem 2019.godine i vodio je uspešno u Evroligi, ABA ligi i nacionalnom kupu do proglašenja vanrednog stanja zbog globalne pandemije.

U tom periodu naš tim je beležio vrlo važne pobede u Evroligi i ABA ligi, takmičenjima koja su bila prioritet kluba u ovoj sezoni i u kojima je do polovine marta naš seniorski tim bio konkurentan i na pozicijama na kojima je imao mogućnost i šansu da ostvari zacrtane ciljeve, a to su plasman u četvrtfinale Evrolige i osvajanje ABA lige.

Klub ovom prilikom želi puno sreće i uspeha u daljem radu Draganu Šakoti koji u KK Crvena zvezda u kome je boravio dva puta ima istinske prijatelje i koji može da zove svojom drugom kućom.

O daljim koracima, izboru novog prvog trenera i ostalim aktivnostima, KK Crvena zvezda mts oglasiće se naknadno.

Kompletan snimak konferencije za medije koja je održana u press sali hale “Aleksandar Nikolić” možete pogledati ovde: