Volden treće pojačanje KK Crvena zvezda mts!

Američki bek Kori Volden treće je pojačanje KK Crvena zvezda mts u ovom prelaznom roku!

Volden nekada najkorisniji igrač izraelskog prvenstva i jedan od najzapaženijih igrača Evrokupa do otkazivanja sezone, potpisao je u četvrtak sa KK Crvena zvezda mts ugovor na dve godine!

Izuzetno zadovoljstvo za KK Crvena zvezda mts i još jedan dokaz da je naš klub prepoznat kao prava sredina za dalji napredak mnogih igrača, predstavlja činjenica, da je osim plate koja je za klub ekonomski izuzetno isplativa za igrača tog kvaliteta, Kori Volden samostalno platio obeštećenje kako bi potpisao ugovor sa našim klubom.

Torijan Kori Volden (27) rođen je 5.avgusta 1992.godine u Ormond Biču na Floridi. Visok je 188 centimetara, svoju košarkašku karijeru nakon koledža „Stetson“ i „Istern Kentaki“  gradio je prvo u SAD nastupajući za Boston Seltike i njihove timove u letnjoj i razvojnoj ligi.

Pre dolaska u Izrael gde je na sebe skrenuo veliku pažnju odličnim igrama, kao izvanredan timski igrač sa prosekom od skoro 19 poena, 5 skokova i 4 asistencije, jednu sezonu proveo je u Ostendeu, sa kojim je 2017. godine osvojio prvenstvo i kup Belgije.
Prethodnu sezonu, do njenog otkazivanja proveo je u ekipi KK Partizan NIS.

Dolaskom u KK Crvena zvezda mts Kori Volden spreman je za novo poglavlje u svojoj karijeri i još veći izazov jer ga sa crveno-belima očekuju utakmice Evrolige i obaveze u utakmicama ABA lige, domaćeg prvenstva i kupa.

Angažovanjem Voldena Crvena zvezda je za sada realizovala sve ciljeve u ovom prelaznom roku, a o narednim akvizicijama i koracima, javnost će biti blagovremeno obaveštena, isključivo preko zvaničnih kanala i platform kluba.

Kori, dobro došao u Crvenu zvezdu!