Uskoković: Prvi tim je ostvarenje sna

Aleksa Uskoković trenutno živi svoj san i san mnoge dece koja čine svoje prve košarkaške korake. Još od pionirske selekcije deo je sistema Crvene zvezde sa kojom je osvajao trofeje u svim selekcijama, bio kapiten mnogih šampionskih generacija baš kao i one juniorske reprezentacije Srbije koja je 2017. godine postala prvak Evrope.

Uskoković zna kako se osvajaju trofeji, ima i naviku da ih podiže, a sledeća sezona će predstavljati i najveći izazov. Svi koji su pratili razvoj mladog plejmejkera znaju da borba na terenu nikada neće izostati, a kako sam ističe ulaskom u prvi tim Crvene zvezde dosanjao je svoj san:

’’Таčno je da sam prošao sve mlađe kategorije kluba i došao sam sada u prvi tim. Naravno da je za mene ovo veliki uspeh i na neki način ostvarenje sna. Počeo sam kao pionir da treniram u Crvenoj zvezdi i korak po korak sam išao i uspeo da dođem do prvog tima. Velika je satisfakcija i nadam se da ću opravdati poverenje. Tu sam da radim, ne bojim se ničega i nadam se da će sve biti OK’’, rekao je Uskoković, a potom govorio o narednim izazovima ističući u prvi plan timske rezultate:

’’Većinu igrača znam od ranije, pričao sam takođe i sa trenerom Obradovićem i jednostavno najviše bih voleo da ostvarimo sve ono što smo na početku zacrtali, a to su ABA liga, domaći Kup i domaći šampionat. Što se tiče Evrolige da probamo što dalje da doguramo. Najmlađi sam u timu trenutno, na meni je da se borim za mesto, da radim i nadam se da ću ispuniti ono što se očekuje od mene’’, istakao je mladi plejmejker.

Aleksa Uskoković je svestan da je njegov san isti kao i mnoge dece koja imaju strast prema košarci i crveno-belim bojama i imao je poruku za njih.

’’Klincima bih preporučio da veruju u svoje snove. Mnogo je veliki put i niko ne zna šta će se na njemu dogoditi, ali jednostavno da veruju u svoj rad i idu korak po korak, da veruju u sebe i onda će sve doći na svoje mesto. Poruka za navijače je da nas podržavaju tokom cele sezone, a mi ćemo dati naš maksimum i nadam se da ćemo uspeti da opravdamo njihova očekivanja’’, zaključio je Uskoković.