Sastanak bezbednosti Evrolige i veliko priznanje za Crvenu zvezdu

Sastanak komesara za bezbednost svih klubova Evrolige, održan je putem video linka u utorak, kao deo godišnje radionice, ali i priprema za predstojeću sezonu kroz bolje upoznavanje i razmenu iskustava.

Nakon prezentacije predstavnika Evrolige o svim poslovnim i bezbednosnim modelima (operacijama) klubova koji će biti znatno drugačiji i zahtevniji tokom pandemije virusa Covid-19 .

KK Crvena zvezda mts tom prilikom dobio je još jedno veliko priznanje, pošto je predstavnik crveno-belih Vuk Stevanović (komesar za bezbednost KK Crvena zvezda mts) dobio priliku i čast da informiše sve ostale klubove o modelu koji je naš sproveo prošle sezone. Taj model organizacije utakmice je prepoznat od strane Evrolige kao model koji je napravio najveći napredak od svih klubova u Evroligaškoj porodici, i prema rečima Eduarda Skota model Crvene zvezde je pravi primer na koji treba da se ugledaju i ostali klubovi Evrolige i Evrokupa.

Svojevrsni “Case study” KK Crvena zvezda i prezentacija su pokazali u praksi kako se mogu razvijati rešenja za prevazilaženje i prevenciju vrlo specifičnih izazova i problema koji nastaju pre, tokom i po završetku utakmice.

Bezbednost svih učesnika i posetilaca jedne Evroligaške utakmice je najvažnije pitanje, tako da su ova vrsta sastanaka, umrežavanje između klubova i razmena iskustava neophodni. Naš klub ima ogroman broj navijača koji podržavaju klub na veoma specifičan način dajući nam dodatnu snagu da pobeđujemo u utakmicama koje igramo u Beogradu. S druge strane, prethodnih sezona imali smo više povreda disciplinskog pravilnika EL, te je Klub, u sezoni za nama, imao izazov da iskoreni određene loše navike. Kroz svakodnevnu komunikaciju sa navijačima, direktno putem sastanaka, ili indirektno (preko naših društvenih mreža, druženja sa igračima…) uz ogromnu podršku Evrolige, i zahvaljujući saradnji sa redarskom službom i policijom, napravili smo ogroman napredak u bezbednosnim i organizacionim aspektima svake utakmice” rekao je komesar za bezbednost crveno-belih Vuk Stevanović.

KK Crvena zvezda mts očekuje izuzetno teška sezona, dodatno komplikovana i zbog pandemije virusa Covid-19. Zato će klub u narednom periodu osim svih sigurnosnih aspekata, imati obavezu da implementira i Covid pravilnike propisane od strane Republike Srbije i Evrolige.

O svim narednim koracima vezanim za ta pitanja, klub će blagovremeno obavestiti javnost.