Na premijeri nove sezone, Crvena zvezda u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak u popodnevnim časovima za Istanbul, gde ih u petak očekuje start nove sezone i utakmica prvog kola Evrolige sa ekipom Fenerbahče Beko.

Utakmica u „Ulker Sport Hall“ igra se u petak od 19.45 časova.

Ekipa Fenerbahčea doživela je puno promena tokom leta u igračkom kadru, i na klupi gde je Želimira Obradovića zamenio selektor Srbije Igor Kokoškov.

Za Zvezdaše najzvučnije ime koje je stiglo u Istanbul je svakako Lorenco Braun prošle sezone bek Crvene zvezde, a osim njega u Fenerbahče su pristigli i Dajšon Pjer, Edgaras Ulanovas, Džastin Hemilton, Danilo Bartel, Edi Džerel…Izuzetno snažan sastav čije temelje i dalje čine igrači koji su već godinama u Istanbulu: Nando De Kolo, Jan Veseli, Melih Mahmutolu, Bobi Dikson…

Crvenu zvezdu koja putuje u Istanbul nekompletna, bez Emanuela Terija, bez evroligaške provere u pripremnom periodu, očekuje težak posao u prvom zvaničnom nastupu nakon 6 i po meseci od proglašenja pandemije virusa Covid-19.

Trener KK Crvena zvezda mts Saša Obradović: „Očekuje nas teška utakmica, na prvom mestu i zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživela promene između dve sezone. Nema sumnje da će svi želeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promena formiran je  utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to jednostavno nema svoje uporište u činjenicama. Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener, žele kao i mi dobro da otvore takmičenje, i sa te strane čeka nas izuzetno težak posao. Sa druge strane, mi nismo imali ozbiljniju proveru sa nekim Evroligašem tokom pripremnog perioda koja bi nam dosta pokazala za ovakvu utakmicu, i zbog toga nam na primer mnogo nedostaje onaj meč sa Efesom u Antaliji. Pripremali smo se tokom leta u novim Covid okolnostima, imali smo i taj peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamena nije još uvek spreman, ekipa još uvek nije formirana. Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bi sebi dali šansu u Istanbulu da dođemo do rezultata“ Rekao je trener Saša Obradović pred put u Istanbul.

Kapiten Branko Lazić: „ Novi početak, sada u vrlo specifičnim okolnostima, bez publike, ali ipak na gostujućem parketu u Istanbulu. Ekipa Fenera jeste doživela brojne promene, ali to je iz igračkog ugla, uvek dodatni motiv za sve novopridošle da se pokažu na startu. Ostali su neki vrlo važni igrači, počev od De Koloa i Veselog. Izuzetno jaka ekipa u koju je ubačena i nova sveža krv, stigao je selektor Igor Kokoškov. Mi smo takođe doživeli promene, nismo još uigrani, nismo ni kompletirani kao tim, ali očekujem kao što uvek kažem, da se borimo, držimo dogovora iz svlačionice. Duga je pauza iza nas, radujemo se početku takmičenja i utakmicama jer smo poslednju zvaničnu odigrali još sa Makabijem“ rekao je kapiten crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde mts putuje u Istanbul u četvrtak u popodnevnim časovima nakon treninga koji je odrađen u hali “Aleksandar Nikolić” i zajednićčkog ručka, a odmah po povratku u Beograsd, sledi novo testiranje i putovanje u Zagreb, gde će Crvena zvezda gostovati ekipi Cibone u ponedeljak.