ABA: Crvena zvezda mts ubedljiva u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde mts startovali su u novoj sezoni ABA lige jtd pobedom nad Cibonom u Zagrebu rezultatom 104:66 (33:11,31:17,20:15, 20:23)

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bili su Volden sa 19 i Rit sa 17 poena.

Pred nekoliko stotina gledalaca (ulaz u dvoranu Dražen Petrović bio je dozvoljen u ograničenom kapacitetu zbog pandemije Covid-19) crveno-beli su hvatali ritam uvodna tri minuta (vođstvo 4-2) a onda su krenuli u košarkaški stampedo koji nije stao do kraja poluvremena.

Pogađali su Lazić, pa Lojd, Volden, Rit, Simonović pogađala iz svih pozicija, izuzetno agresivnom odbranom zatvarala su prvotimci Crvene zvezde sve prolaze i prilaze košu, pa je već nakon prve deonice bilo ogromnih 33-11 za crveno-bele, nakon trojke Voldena uz zvuk siene

Ni nastavak nije doneo nikakve promene na parketu, već u 15.minutu Crvena zvezda je ubacila i svoj 50. poen na utakmici, smenjivali su se šutevi sa distance, atraktivni prodori Lojda i Voldena, solidnu epizodu odigrao je i Rit, a prvo poluvreme okončano je kao i prva deonica trojkom ovoga puta Lojda za ogromnih 64:28.

Već tada je bilo jasno da bodovi odlaze u Beograd,a nakon dve četvrtine Lojd je ubacio 15, Volden 12 poena, Rit 8, a praktično svi igrači upisali su se u listu strelaca… Crvena zvezda je šutirala sjajnih 12-9 zua tri poena nakon prvog poluvremena i dominirala u svim segmentima igre.

Drugo poluvreme nije donelo nikakva uzbuđenja,  pošto je praktično sve bilo rešeno rezultatski, rotam je očekivano opao, a za crveno-bele su mahom pogađali Davidovac (dve trojke) i Rit, pa se na poslednji odmor pred četvrtu četvrtinu otišlo sa ogromnih + 36 za Crvenu zvezdu.

U poslednjoj deonici svi igrači Crvene zvezde koji su se našli u protokolu izašli su na parket, a

KK Crvena zvezda mts:
Hol 3+9as, Volden 19, Lojd 15, Davidovac 11, Lazić 5, Rit 17+6sk, Radanov, Dobrić 5, Simonović 8, Jagodić-Kuridža 10, Simanić 9, Kuzmić 2.

Pričali smo nakon Turske, da u odnosu na prvu evroligašku utakmicu napravimo drugačiji pristup ovom meču. Kvalitet je došao do  izražaja na svim pozicijama od prvog minuta protiv Cibone, i pobeda nije dolazila u pitanje.  Respektujemo svakoga, svaku ekipu pa smo i Cibonu.  Video sam ih protiv Zadra, vrlo solidno izadnje su imali. Ali,  znali smo šta treba da radimo, znali smo da se teško  nose sa pritiskom, sa fizičkom igrom. Dobro je da smo pobedili, i da smo pobedili na ovaj način, sagoreli smo u želji na prvoj utakmici...“ rekao je trener Crvene zvezde Saša Obradović na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Upitan kako vidi sve probleme, i kako će se regionalna liga nositi sa pandemijom virusa Covid-19, prvi trener cvreno-belih je odgovorio:

Za sve je isto, nažalost, najviše gubi sport,  ali izuzetno je važno da se igra – ne po cenu života, ali ako treba da se igra na drugi način poput ovih balona… Moramo da igramo, da ne prestajemo, život je najvažniji, ali baloni su pokazali da se može i tako, ako je to model, ali ne smemo da imamo pauz kao prethodne sezone“ rekao je Obradović.

Odmah po završetku utakmice crveno-beli su krenuli put Beograda,a već u utorak počinju pripreme za prvu evroligašku utakmicu u Beogradu (petak 19h, hala Aleksandar Nikolić) protiv ekipe TD Systems Baskonia.

U narednom kolu ABA lige jtd, Crvena zvezda mts ponovo gostuje ekipi Borca u Čačku (nedelja 17h).