Kadeti maksimalnim učinkom do jedinstvene lige Srbije

Kadeti KK Crvena zvezda mts odigrali su prethodnog vikenda kvalifikacioni turnir na kome su imali maksimalan učinak i zabeležili tri pobede, čime su se plasirali u jedinstvenu kadetsku ligu Srbije.

Utakmice su igrane od petka do nedelje, a crveno-beli su slavili u sva tri duela u hali „Basket Siti“. Na startu turnira kadeti Crvene zvezde pobedili su ekipu „Beko“ sa 83:53,a meč je obeležio novopridošli supertalentovani Andrija Vuković koji je meč okončao sa 23 poena,a pratio ga je Vladimir Pavlović sa 15.

Dan kasnije bili su uspešni i u duelu sa vršnjacima „Dinamika“ i slavili 74:54, a Radaković je bio najefikasniji sa 19 poena, dok je Ognjen Matović ubacio 13.

Najveća borba viđena je u nedelju kada su crveno-beli bili bolji od Vizure 65:64, u kojoj je Simić postigao 15 poena, a Radaković 10.

Crvena zvezda – Beko: 83 – 53
Crvena zvezda – Dinamik: 74 – 54
Vizura – Crvena zvezda: 64 – 65

Osim košarkaša Crvene zvezde, u jedinstvenu ligu plasirali su se i kadeti „Dinamika“ koji su takmičenje u kvalifikacionoj grupi završili na drugom mestu.

Sastav kadetskog tima Crvene zvezde mts za sezonu 2020-2021:

Filip Radaković, Ognjen Matović, Andrija Vuković, Andrija Radojević, Lazar Gačić, Lazar Gagić, Stefan Čubranović, Vladimir Pavlović, Relja Radovanović, Djordje Marjanac, Djordje Simić, Luka Pratljačić, Aleksa Vučetić, Pavle Mišić. Trener: Bojan Đerić.

Takmičenje u jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije zvanično počinje 17.oktobra.