Poslednja utakmica i pozdrav za Majkla Odža

KK Crvena zvezda mts u petak 09.10.2020.godine započeo je sezonu 2020/2021 na domaćem terenu. U toj prvoj utakmici u sezoni u dvorani ”Aleksandar Nikolić” rival je ekipa Baskonije.

Meč koji bi u normalnim okolnostima pratila puna dvorana, i u kome bi crveno-beli imali ogromnu podršku sa tribina. Meč u kome bi se navijači dostojno oprostili od Majkla Odža našeg bivšeg igrača, dobroćudnog diva i našeg šampiona.

KK Crvena zvezda mts je i meč u Beogradu obeležio sećanjem i poslednjim pozdravom na Majkla Odža našeg šampiona i bivšeg igrača koji je tragično preminuo 7.avgusta 2020.godine u Beogradu.

Simbolično, Majk je bio deo ekipe koja je igrala ovu utakmicu u Beogradu, kroz podsećanje pre početka utakmice. Slika Majkla Odža bila je deo audio-vizuelnog performansa na terenu koji je spremio menadžment Crvene zvezde. Sećanje na dobroćudnog i uvek nasmejanog diva sačuvano je i kroz dres sa brojem 50 koji je stajao na tribinama dvorane i koji je posebno osvetljen prilikom odavanja počasti Odžu.

Majkl Odžo je preminuo u 27.godini života, a njegova igračka karijera i život su tek praktično počinjali. Sahranjen je 22.septembra 2020. godine u rodnoj Nigeriji.

Počivaj u miru Majk, tvoja Crvena zvezda.