Obradović: Odigrati sa energijom i pametno protiv Žalgirisa

Košarkaši Crvene zvezde mts počeli su pripreme za duplo kolo Evrolige u kome će u utorak dočekati Žalgiris (hala Aleksandar Nikolić, 19h) a onda već u četvrtak igrati protiv Asvela u Lionu meč 4.kola EL.

Vremena mnogo nema, crveno-beli su već trenirali u ponedeljak u 11 časova nakon video sastanka i obaveznog testiranja kome su podvrgnuti svi igrači, stručni štab i deo menadžmenta kluba.

Na treningu u ponedeljak radili sui  oporavljeni Emanuel Teri i povratnik među crveno-bele Tejlor Ročesti koji je stigao u Beograd upetak u kasnim večernjim časovima.

Atmosfera u ekipi je odlična, trener Saša Obradović može da računa na sve igrače za meč koji će se bez prisustva publike igrati u utorak od 19 časova u hali Aleksandar Nikolić.

Trener Saša Obradović:

Izuzetno je važno da imamo dobru energiju i u tom smislu jučerašnja utakmica nije imala veliku potošnju i verujem da ćemo moći da odgovorimo u tom delu plana pred ovu utakmicu.dolazi nam jedna vrlo jaka, organizovana i dobro trenirana ekipsa koja ima glavu i rep. Znamo odakle nam preti glavna opasnost, ona dolazi kroz plejmejkere tu su i  dalje Vokap, Lejavičijus, Grigonis i Milaknis kao najbolji šuteri. U Lovernju imaju dobar balans te spoljne i unutrašnje igre. S obzirom na naš dobar niz na početku, imamo razloga da se nadamo da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i da dođemo do pobede” rekao je trener crveno-belih.

Marko Jagodić Kuridža: “ Dolazi nam dobra ekipa, dobro su startovali, sigurno das a velikim samopuzdanjem stižu u Beograd sa željom da nastave niz. Sa druge strane i mi smo dobro odigrali nekoliko poslednjih utakmica, raspored jeste težak ali kako je nama, tako je i ostalima, nemamo šta da se žalimo. Sprmamo se za Žalgiris od jutros, nemamo puno vremena, ali najvažnije je da mi izađemo i budemo pravi, sa dobrom energijom i pametnim odlukama možemo da dođemo do pobede. Imaju dosta dobrih igrača koji imaju evroligaškog iskustva, ne samo Vokap i Lovernj, dobar tim zaista, a na nama je da uradimo šta je do nas kako bi došli do bodova” rekao je Kuridža.

Već u sredu u ranim jutarnjim časovima ekipa avionom putuje u Lion na meč 4.kola sa Asvelom.