Ročesti: Znam klub, ljude, znam šta se traži i očekuje

Američki plejmejker Tejlor Ročesti vratio se u Crvenu zvezdu, a nakon lekarskih pregleda i testova u ponedeljak je i zvanično potpisao ugovor na dva meseca, sa opcijom produžetka do kraja sezone.

Ročesti je u ponedeljak već odradio prvi trening sa crveno-belima u dvorani „Aleksandar Nikolić“ mestu koje mu je dobro poznato i na kome je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu prvaka države:

Srećan sam jako što sam ponovo ovde, zbog igrača, trenera i stručnog štaba, uprave kluba i na prvom mestu navijača. Očekivanja su da se žestoko borim na svakoj utakmici, i da na bilo koji način pomognem ovom timu da dolazi do pobeda.

Ročesti dolazi na poznat teren u svakom smislu. Igrao je za Crvenu zvezdu, zna pritisak i očekivanja, radio je i sa trenerom Obradovićem u Lokomotivi iz Krasnodara. Spreman je i motivisan da još jednom ostavi trag u crveno-belom dresu:

Najvažnija stvar je da znam sve ovde, i sve razumem. A to je na prvom mestu naporan rad svaki dan. Nije važno protiv koga igramo, kakva je situacija, da li dobijamo ili gubimo utakmicu. Krajnji cilj je da verujemo i imamo poverenje u proces i krajnji cilj. A oni se ne dešavaju preko noći, već moramo da budemo dobri u tome što radimo svakodnevno“.

Tejlor Ročesti je u ponedeljak već odradio prvi trening sa Crvenom zvezdom, i praktično je ušao u pogon za nastavak sezone u kome crveno-bele očekuju brojne utakmice u narednom periodu.

Ročesti će za razliku od prve epizode u Crvenoj zvezdi kada je nosio dres sa brojem 22, ovoga puta na dresu imati broj 0.