Crvena zvezda mts gostuje Megi tačno u podne

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon veelike pobede nad CSKA ulaze u još gušći ritam utakmica koji ih očekuje tokom novembra. Pre toga, i gostovanja Himkiju sledeće nedelje, sledi duel sa ekipom Mege Soccerbet, jednu od neporaženih ekipa u dosadašnjem toku ABA lige.

Meč, koji jedan od derbija 4.kola regionalnog takmičenja igra se u nedelju od 12 časova u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Zato bilo kakvog slavlja nakon ogromnog uspeha u četvrtak uveče nema, ekipa je u subotu u terminu utakmice odradila trening i spremna i u kompletnu sastavu dočekuje meč sa Megom.

Trener Saša Obradović:

Neugodna utakmica i protivnik sa puno talenata u timu, koji su sigurno budućnost naše i svetske košarke. Ima ih dosta koji imaju kvalitet,  ali u prvom planu su Petrušev i Simonović koji su glavne poluge ambicioznog tima koji uvek igra prepoznatjivo, agresivno, sa puno trčanja. Međutim, na prvom mestu gledamo samo sebe. Ovu utakmicu moramo da shvatimo,  i da joj pristupimo vrlo ozbiljno. Nikada nije lako posle velike pobede, igrači znaju da se opuste, i potrošnja je bila velika protiv CSKA,  ali želimo da odigramo dobru utakmicu i održimo kontinuitet dobrih rezultata i igara koji imamo u poslednje vreme” rekao je trener crveno-belih.

Jedan od najzapaženijih u meču sa CSKA, Dejan Davidovac pred ovaj meč poziva na maksimalan oprez:

Utakmicu sa CSKA smo ostavili iza sebe već u četvrtak uveče, iako nam mnogo znači u svakom smislu. Okrenuli smo se narednim mečevima i obavezama, čeka nas uzuzetno naporan period i mnogo utakmica, prva u nizu je sa Megom. Radi se mladoj, ambicioznoj ekipi koja ima svoj kvalitet i puno samopouzdanja, o čemu svedoči i početak ovogodišnje ABA lige. Očekujemo fizički jaku utakmicu sa puno trčanja i nikako ne smemo d aim dajemo puno prostora u napadu, jer korist svaku šansu. Na prvom mestu trudićemo se da ponovimo utakmice iz prethodnog perioda” rekao je Davidovac.

Ovo će biti 18. duel dva kluba u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda je do sada 8 puta gostovala ekipi Mege, i zabeležila svih 8 pobeda.

Utakmica 4.kola ABA lige jtd Mega Soccerbet – Crvena zvezda mts igra se u nedelju od 12 časova.