Obradović: Himki je kompletan i željan pobede, imamo i mi adute

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u Moskvu gde ih u petak od 18 časova očekuje meč 6.kola Evrolige sa Himkijem.

Utakmica se igra u dvorani „Mitišči Arena“ u podmoskovlju, a ekipa Crvene zvezde mts otputovala je u Rusiju u najjačem sastavu. Tim će tokom večeri trenirati u terminu predviđenom za odigravanje utakmice.

Pred meč sa ekipom koja će dočekati crveno-bele u najjačem sastavu, kompletirana i motivisana da zabeleži prvi trijumf u Evroligi nakon puno problema sa povredama i virusom Covid-19, trener Saša Obradović kaže:

Himki u dosadašnjem toku lige i sezone, nije pokazao ni pravo lice ni pun roster, konačnu su zajedno sem Stefana Jovića, cela ekipa je na okupu. Verujem da ovu utakmicu vide kao priliku da se vrate na neki kolosek. Oni su kao ekipa možda i najgore pogođeni ovim korona virusom i svim posledicama koje nosi. Mi ipak treba da razmišljamo samo o nama, i taj neki kondicioni deo, možda možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo našu šansu za pobedu. Himki je ako ne ekipa za F4, za TOP 8 sigurno, takav je roster, ali ponavljam, mi imamo svoje probleme, adaptacija Terija i Ročestija, period prilagođavanja O Brajanta koji je potreban uz nesumnjiv kvalitet koji poseduje. Potrebno je vreme da se prilagodi ekipi...“ rekao je trener Saša Obradović o narednoj utakmici i novom pojačanju Džoniju O Brajantu.

Ognjen Dobrić: „ Himki je imao nešto lošiji start iz više razloga, ali sada su kompletni , imaju pun roster i to je ekipa koja je pravljena da dođe do same završnice. Sigurno su „gladni“ željni pobede, i očekuje nas izuzetno težak posao. Imamo sada i nove momke tu, polako se uvode,prilagođavaju se i pomažemo im da se što pre uključe u ekipu jer će nam puno značiti “ rekao je Dobrić pred put u Moskvu.

Crveno-beli se nakon meča u Moskvi, vraćaju u subotu u prepodnevnim časovima u Beograd, već u ponedeljak očekuje ih meč 5.kola ABA lige sa Krkom, a onda kreće izuzetno teška serija utakmica koju otvaraju gostovanjem u Minhenu.