Bolja završnica Himkija i poraz u Moskvi

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u utakmici 6.kola Evrolige od ekipe HImkija u Moskvi rezultatom 83:77 (22:19,18:25,17:14,20:25).

U vrlo izjednačenoj utakmici, u kojoj je domaćin igrao u kompletnom sastavu praktično po prvi put ove sezone (bez Stefana Jovića, ali sa pojačanjem MekKalumom), domaćin je bolje odigrao završnicu meča i slavio.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je Džordan Lojd sa 16 poena, dok je najefikasniji kod domaćina bio upravo MeKalum sa 23 poena.

Na utakmici u dvorani “Mitišći” debitovao je i Džoni O Brajant koji je imao vrlo solidan učinak sa 14 poena i 5 skokova.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u kome su crveno-beli bili bolji, domaćin je mini serijom otišao na veliki odmor sa prednošću 44:40. Rezultatska klackalica viđena je i tokom cele treće deonice, a ispostaviće se na kraju u vrlo borbenoj i čvrstoj utakmici, serija domaćina u kojoj je prednjačio MekKolum od 15:3 (od 63:60 do 78:66) prelomila je ovaj meč na stranu domaćina, koji je tako nakon mnogo problema sa zaraženima virusom Covid-19 svoju pravu snagu i kvalitet, nažalost pokazao u utakmici 6.runde Evrolige u kojoj je nastupio u najjačem sastavu.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd  u subotu, a već u ponedeljak sledi meč 5.kola ABA lige jtd sa Krkom iz Novog Mesta u hali “Aleksdandar Nikolić” bez prisustva publike.

KK Crvena zvezda mts:
O Brajant 14+5 sk, Ročesti  7, Hol 4, Volden 11, Lojd 18+7 sk, Davidovac, Lazić 5, Dobrić 2, Simonović, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić 8, Teri 4.

Crveno-beli su timski za dva poena šutirali 37-17, za tri poena 22-9, imali su 31 skok i 16 asistencija.

Trener Saša Obradović: ”
Ostaje žal za propustenom šansom da iznenadimo velikog protivnika, u nekim momentima su se ponovile greske iz utakmice sa Fenerom gde smo jednostavno dali protivniku pobedu našim lošim odlukama u napadu. Moramo da učimo iz utakmice u utakmicu i da budemo više konkretni. Potpisom i igrom Džonija O’Braajnta smo dobili kvalitet više, ali on, kao i Rochesti i Teri, zaostaju i na fizičkom kao i na taktičkom planu. Stvara se nova hemija i treba vremena kojeg nemamo, ali i to je proces kroz koji moramo da prodjemo da bi prava slika tima bila čista” rekao je trener crveno-belih. .

U naredni petak, ekipa Crvene zvezde gostuje ekipi Bajerna u Minhenu.