Crveno-beli kreću na putešestvije – Nemačka, Slovenija pa Francuska

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak popodne u Nemačku gde ih u petak očekuje meč 7.kola Evrolige sa Bajernom.

Utakmica u “Audi Domu” igra se sa početkom u 20.30 časova.

Crveno-beli su tokom prepodneva odradili trening u dvorani “Aleksandar Nikolić” a nakon zajedničkog ručka krenuće na put koji ih avionom i autobusom preko Štutgarta vodi do Minhena.

Svi igrači Crvene zvezde su spremni za utakmicu sa jednim od najprijatnijih iznenađenja starta ovogodišnje Evrolige, a trener crveno-belih Saša Obradović očekuje teška utakmica:

Nisu igrali domaće prvenstvo spremaju se za Evroligu jedan dobar razlog da se opravdaju ti dobri rezultati, veliko poštovanje prema rezultatima i radu Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde. Znaju šta rade,imaju i glavu i rep, igraju čvrsto, sigurno teška utakmica za nas, i gledajući težak raspored pred nama, više ćemo najverovatnije učiti iz utakmica nego iz treninga, ali sama utakmica može nam dati neke odgovore o momentumu i statusu ekipe”, rekao je Obradović.

Marko Simonović:
“Ekipa koja je po mom skromnom mišljenju pokazala najviše u Evroligi do sada. Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut  od Armanija, ostale dobili…Odlična ekipa, odlično vođena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri, želje. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, Zato je cilj pokriti tamo gde smo slabiji, i napasti gde smo jači

Bajern je izmenio sastav, ali igru nose vrlo iskusni košarkaši, a novajlije su se odlično uklopile:

Roster im je sjajan, Lučić je odličan, Rejnolds sa kojim sam igrao u Zenitu, izuzetan napadač. Igrači koji generalno nisu prestari, ali imaju ogromno iskustvo, znaju svoje uloge, očekuje nas nimalo lagan posao “ rekao je Simonović.

Ekipa Crvene zvezde mts nakon utakmice u Minhenu, u subotu ujutru autobusom će otputovati u Kopar gde crveno-bele u nedelju od 17 časova očekuje meč 6.kola ABA lige sa Primorskom, a već u sredu očekuje ih i zaostala utakmica Evrolige sa Asvelom u Lionu.