Obradović, Lojd i Volden: Velika timska pobeda!

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su veliku utakmicu u Lionu i pobedili domain ASVEL sa 89:68. Pobeda dobija na težini i zbog rasporeda koji je za crveno-bele izuzetno težak, ali i zbog činjenice da je ASVEL u ovaj meč ušao nakon trijumfa u Vitoriji nad Baskonijom.

Nakon meča trener Crvene zvezde Saša OBradović, kao i tandem najzapaženijih u ovoj velikoj timskoj pobedi Džordan Lojd i Kori Volden istakli su dobru igru celog tima, počev od odbrane, dok je trener crveno-belih uz sve to na prvom mestu istakao da je ova pobeda posvećena preminulom asu kluba MIleti Lisici:

Veoma sam srećan zbog ove pobede, ovu pobedu posvećujem mom velikom prijatelju koji je preminuo Miletu Lisici. Posvećujem pobedu njegovoj porodici” rekao je trener crveno-belih i nastavio:

Posle prve četvrtine smo počeli da kontrolišemo meč, da pogađamo šuteve, veoma sam srećan zbog pobede i načina na koji je ostvarena” uz komentar na konstataciju da je ovo prva pobeda crveno-belih na gostujućim parketima ove sezone:

“Nadam se ne i poslednja!”.

Najbolji strelac utakmice, Džordan Lojd ponovo je istakao kandidaturu za MVP-ja kola, iako se radi o zaostaloj utakmici 4.runde:

Svi smo odigrali dobro, svako je odradio veliki posao i timo smo olakšali sebi posao. Ovde se ne radi o mojim poenima, Kori je odigrao strašnu utakmicu, Duop je takođe igrao sjajan meč, trener je izvanredno pripremio utakmicu! Nisam opterećen poenima, mi moramo na prvom mestu da tražimo naš put kroz odbranu i uspeli smo, zbog toga sam srećan”

Kori Volden: “ Ubacio sam nekoliko šuteva, takođe penala i sve je bilo lakše. Međutim, srećan sam zbog tima, odradili smo veliki posao u odbrani, zadržali smo ih na 68 poena,a napadački smo delili loptu kako treba. Svi su odradili svoj deo i o u odbrani i napadu, i jako sam srećan zbog prve pobede na gostovanjima . U teškoj smo seriji ali idemo utakmicu po utakmicu, brzo ćemo proslaviti ovo i okrenuti se sledećoj” A sledeća za crveno-bele stiže vrlo brzo, već u petak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić”. Protivnik je madridski Real.