Preminuo naš Mileta Lisica

Nekadašnji as Crvene zvezde Mileta Lisica preminuo je u sredu u Novom Sadu u 54. godini života.

Mileta Lisica je rođen u Priboju 12. juna 1966.godine, a za Crvenu zvezdu je igrao u dva navrata u periodu od 1992-1994. godine i u sezoni 1995-1996.

Kao krilni centar meke ruke, plemenitog košarkaškog kova ali i veliki borac na terenu, davao je celog sebe u dresu Crvene zvezde i pomogao joj da dođe do dve titule prvaka Jugoslavije i superkupa Jugoslavije uz titulu najkorisnijeg igrača finala šampionata.

U tim godinama bio je jedan od najboljih strelaca i skakača Crvene zvezde, a zbog ogromnog požrtvovanja bio je jedan od omiljenih igrača navijača Crvene zvezde koji su se rado sećali „Lije“ i u godinama kada je napustio Mali Kalemegdan.

U Crvenoj zezdi je ukupno odigrao 103 utakmice i postigao 1345 poena.

Pored Crvene zvezde u kojoj je postao za kratko vreme, zbog svega što je učinio stekao status legende, Mileta Lisica igrao je za ekipe Poliestera iz Priboja gde je i ponikao, Slobode, Borovice iz Rume, Pivovarne iz Laškog, francuskih ekipa LE Mana i Limoža, Lavova i Novog Sada gde je nastavio da živi pošto je završio igračku karijeru.

Crvena zvezda ovim putem izražava najdublje saučešće porodici Milete Lisice, našeg šampiona, i  na prvom mestu dobrog čoveka.