Za našeg “Liju” i Crvenu zvezdu – Velika pobeda u Lionu!!!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ASVEL u odloženom meču četvrtog kola Evrolige kao gosti u Francuskoj!

ASVEL – Crvena zvezda 68:89 (21:17, 17:27, 15:23, 15:22)!!!

Crveno-beli su briljirali u “Astrobalu” i osim uvodne deonice, dominirali su utakmicom u Lionu. Ceo tim bio je raspoložen za igru, ali je dominirao tandem Lojd-Volden koji je kombinovano ubacio 49 poena!

Lojd je meč završio sa 29 poena, dva skoka, dve asistencije i pet ukradenih – indeks 31. Sa druge strane Volden je imao 20 poena, tri skoka, pet asistencija, četiri ukradene lopte, bez izgubljene – indeks 32.

Košarkaši Crvene zvezde su preuzeli kontrolu u drugoj četvrtini, na poluvremenu vodili 44:38, a sredinom treće napravili su seriju 9-0 i poveli sa velikih 65-51 i praktično osiigurali pobedu, treću iz sedam utakmica u ovogodišnjem izdanju Evrolige za skor 3-4.

Crveno-beli su izgledali moćno u danu kada smo kao klub ostali bez legende Milete Lisice. U odbrani čvrsto, timski, u napadu raznovrsno i precizno u šutu za tri poena (19-11) pa se pobeda praktično od 25.minuta nije dovodila u pitanje, a tsačku na i stavio je Ognjen Dobrić trojkom uz zvuk sirene.

Narednu utakmicu Crvena zvezda odigraće već u petak protiv Reala u hali “Aleksandar Nikolić”.

Trener Saša Obradović: “Veoma sam srećan zbog ove pobede, ovu pobedu posvećujem mom velikom prijatelju koji je preminuo Miletu Lisici. Posvećujem pobedu njegovoj porodici” rekao je trener crveno-belih i nastavio:

“Nadam se ne i poslednja!”.

Crvena zvezda mts: Ročesti 3, Hol 4, Volden 20, Lojd 29, Davidovac 5, Lazić 4, Rit 9, Dobrić 8, Simonović /, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić 3, Teri 2