Crvena zvezda mts teškom mukom pobedila Split

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu Splita u utakmici 7.kola ABA lige u hali „Aleksandar Nikolić“ rezultatom 78:76.

C. Zvezda – Split 78:76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17)

Crveno-beli su posle dosta muka stigli do bodova u utakmici u kojoj su bili „favoriti na papiru“ ali su morali da ulože mnogo truda da dođu do bodova.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je  O Brajant sa 18 poena, dok je Marko Simonović u svojoj „slavljeničkoj utakmici“ (odigrao je protiv Splita 300. meč u crveno-belom) ubacio 15 poena i bio možda najzaslužniji za rezultatski povratak crveno-belih nakon -14 sredinom treće deonice.

Početak utakmice nagovestio je dosta problema, gost je poenima Lukovića i Vrankovića poveo 9-2, a od tog trenutku celo prvo poluvreme (osim serije od 10-2 u finišu poluvremena za 28-33) proteklo je u vođstvu gostiju.

Na kraju prve deonice bilo je 24-18 za goste, a Split je drugu otvorio serijom 7-0 i poveo sa maksimalnih 31-18.

Angažovanijom igrom u odbrani, nakon pogođenih (polovično) penala Rita i O Brajanta i zakucavanja Dobrića, crveno-beli su se ponovo vratili na 33-37 u 18.minutu.

U finišu poluvremena, nakon trojke Rita i još jednog zakucavanja Dobrića, crveno-beli su se i pored vrlo neubedljivog poluvremena potpuno vratili u utakmicu (38:40), a na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 38:42 (Dobrić 7, O Brajant 7, Loyd 6…)

I na startu treće četvrtine „deja vi“ gosti su napravili seriju 9-0 i ponovo stekli dvocifrenu prednost koji su crveno-beli mukotrpno jurili u nastavku te deonice, a onda na krilima Simonovića, Davidovca (trojka) i Lojda stigli do serije 11-0 i poveli pred kraj poslednje deonice 60:59 (O Brajant 12, Davdiovac 7,Dobrić 7, Jagodić-Kuridža 7…).

Nastavio je najiskusniji igrač crveno-belih gde je stao i to u 300.nastupu za crveno-bele pogodio je dvojku pa trojku, Volden je ubacio polaganje i Crvena zvezda se rezultatski odlepila na 72:65 u 35.minutu meča.

Gost se nije predavao, trojkom je i poveo 76:74, ali se „pojavio“ Džordan Lojd ukrao je loptu i poentira, nakon toga i iznudio faul u napadu, pa su crveno-beli  u dramatičnom finišu nakon promašaja Lukovića stigli do teške pobede.

Saša Obradović, trener KK Crvena zvezda mts: „Naravno da nisam očekivao ovakvu utakmicu, niko nije ni mogao da očekuje. Ali ,ako ima neko opravdanje, u odnosu na period još od Bajerna, dosta putovanja, jake utakmice, velika potrošnja. Ali to je tako kada daš pod znacima navoda manjim ekipama šansu od samog početka. Kao što se nama dogodilo. Dvojac Vranković-Luković su dominirali u odnosu na naše centre. Moraćemo o tome da razgovaramo, to je nedopustivo. Bez obzira u kojoj smo fazi umora, mora da postoji pošten odnos, ponos da bi sačuvao i  svoj igrački rejting. To im je otvorilo i ovakav put u utakmicu. Dobro je da smo pobedili i tešku utakmicu i na ovaj način, i da ćemo naučiti nešto iz ovoga“ rekao je trener crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA: O’Brajant 18, Ročesti 5, Hol, Volden 2, Lojd 8, Davidovac 10, Rit 6, Dobrić 7, Simonović 15, Jagodić-Kuridža 7, Teri

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde mts gostuje u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, a meč sa Partizanom na programu je ponedeljak u 21 sat. Pre toga crveno-bele ponovo očekuje „dupli program“ u Evroligi, mečevi sa Armanijem u Milanu i Barselonom u Barseloni.