Preminuo velikan glumišta i naš Ivan Bekjarev

Poznati srpski glumac, veliki navijač Crvene zvezde i član Skupštine našeg košarkaškog kluba, Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 74. godini života.

Velikan našeg glumišta koji nikada nije skrivao ogromnu ljubav prema crveno-beloj boji, rođen je 6.aprila 1946.godine u Beogradu.

U kulturnom životu SFRJ i Srbije ostavio je ogroman trag, a mlađim naraštajima  i našoj kulturi izuzetno bogatu zaostavštinu. Kao glumac, profesor i javna ličnost. Imao je preko 150 uloga u pozorištu, preko tri decenije je bio član i prvak Jugoslovenskog Dramskog pozorišta.

Snimio je i više od 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, inostranstvu, bio je član Akademije za filmsku umetnost i nauku, i ostavio iza sebe više desetina serija od kojih će se neke uloge večno pamtiti. Ostaće upamćen i kao prvi glas radija Studio B daleke 1970. godine i autor radijske emisije na još jednom kultnom beogradskom radiju “202”.

Ali, i pored ogromne zaostavštine koju je ostavio kao umetnik i javna ličnost, Ivan Bekjarev je uvek sa posebnom strašću govorio o svojoj Crvenoj zvezdi. Bodrio je i pratio u svim prilikama, i pomagao joj. Kao navijač, i vrlo aktivno kao član Skupštine našeg kluba.

Srbija je izgubila velikog umetnika, KK Crvena zvezda mts dobrog čoveka koji je istinski iz srca voleo crveno-belu boju.

Neka mu je večna slava i hvala.

KK Crvena zvezda mts