Crvena zvezda solidna u Barseloni, presudila prva četvrtina

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Barselone 76:65 (19:6,20:16,22:22, 15:21)u 10. kolu Evrolige.

Crveno-beli su odigrali solidan meč u Barseloni, ali ih je loša napadačka prva deonica koštala ozbiljnije šanse da se bori za bodove protiv trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Dejan Davidovac sa 12, poena, Rit i Teri su postigli devet, dok je Hol dodao osam. Pobednika je predvodio Nikola Mirotić sa 23 poena.

Presudila je prva četvrtina koju je ekipa Barselone dobila sa 19:6. Već nakon uvodnih minuta domaćin je poveo 10:2 uz 8 poena Mirotića, a nakon prvog poluvremena  bilo je 39:22. Međutim, u drugom poluvremenu mnogo bolje lice crveno-belih. Posebno u napadačkom delu, a o karakteru tima svedoči i činjenica da je Crvena zvezda prišla nakon velikog minusa na -7 u finišu i to bez pomoći večeras neraspoloženog Lojda (šut 0-8) ali uz dobre epizode Davidovca, Rita, Terija i Dobrića…

Ipak, ekipa u izuzetno teškoj seriji utakmica koja će se završiti sledeće nedelje nije imala snage da se još više približi i pokuša da napravi iznenađenje.

KK Crvena zvezda mts: Ročesti 5+5as, O’Brajant 5, Hol 8, Volden 7, Lojd 2, Davidovac 12, Lazić, Dobrić 8, Simonović, Jagodić-Kuridža, Kuzmić, Teri 9+6sk.

Trener KK Crvena zvezda mts Saša Obradović: „Čestitke Barseloni, zaslužili su pobedu bez ikakve sumnje. Imali smo određenih problema da igramo protiv tako organizovanog, „velikog“ i atletski snažnog tima, ali sam zadovoljan drugim poluvremenom i celokupnim naporom tima. Nismo odustajali, borili smo se do kraja i to je vrlo pozitivna stvar za nas. Imam zamerki na prvu četvrtinu, znam i svestan sam da je Barselona jedan od najboljih timova u Evropi, ali možda je i utakmica u Milanu uticala na nas u prvoj deonici. Još jedna vrlo pozitivna stvar koju bih istakao je izvanredna atmosfera na klupi koja nas je motivisala, ali i mene lično i to je veliko ohrabrenje za budućnost. Mislim da će biti još prijatnih iznenađenja od našeg tima u ovoj sezoni“ rekao je trener Crvene zvezde nakon meča u Barseloni.

Posle deset odigranih utakmica Zvezda ima skor 4/6, dok je Barselona na 8/1.

U narednom kolu Crvena zvezde mts dočekuje ekipu Anadolu EFES-a, dok već u ponedeljak igra i meč 8.kola ABA lige sa Partizanom u hali sportova “Ranko Žeravica”.