Sledi 43.derbi u ABA ligi, Crvena zvezda gostuje Partizanu

Košarkaši Crvene zvezde mts privode kraju izuzetno tešku seriju mečeva, koja je počela još pre 17 dana utakmicom u Minhenu i u kojoj su crveno-beli odigrali čak 7 utakmica od toga čak 5 u Evroligi.

Nakon velike pobede u Milanu, i dobrog drugog poluvremena utakmice u Barseloni, crveno-beli su se vratili u Beograd, ali ih već u ponedeljak očekuju nove obaveze i prvi derbi sa ekipom Partizana.

Meč se igra u ponedeljak od 21 sat u hali koja nosi ime po legendarnom košarkaškom treneru, velikanu svetske, jugoslovenske i srpske košarke, Ranku Žeravici koji je čak 7 sezona u svojoj velikoj i bogatoj karijeri proveo na klupi KK Crvena zvezda.

Pred ovaj meč Crvena zvezda vodi na tabeli ABA lige sa skorom 7-0, dok je Partizan trenutno na 4.mestu sa skorom 4-3.

Ovo će biti 43. Duel dva kluba u regionalnom takmičenju, trenutni skor je 21-21,a u poslednjem susretu koji je odigran početkom marta ove godine Crvena zvezda je pobedila 92:86.

Novi derbi doneće novu priču, prvu u sezoni, a trener Crvene zvezde mts Saša Obradović (koji će se po prvi put naći u ovoj ulozi na klupi) ima ogromno iskustvo i zna sve o ovakvim utakmicama iz bogate igračke karijere:

Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi. Za mene, presdudan je samo krajnji rezultat u sezoni. Mi želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej ofu. Nadamo se da će ovaj virus nestati,a mi imati naše navijače na tribinama što je ogroman vetar u leđa“ rekao je trener crveno-belih i podsetio na večitu činjenicu: „Znamo da sama utakmica nema favorita bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača. Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva,  tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, dobili su vezane utakmice u ABA ligi i Evrokupu. Sa druge strane, mi posle dve teške nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica, sve to želimo da ostavimo po  strani i odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do bodova“ rekao je trener crveno-belih.

I Kapiten crveno-belih Branko Lazić ima veliki broj ovakvih utakmica u svojoj igračkoj biografiji:

Specifična utakmica koja ima svoju težinu kada god se igra i u kojim god okolnostima se igra. Ove nedelje izlazimo iz vrlo teške serije utakmica u kojoj smo odigrali već 7 mečeva za praktično 15 dana, sada nam predstoji derbi. Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koja igra dobro, koji je upisao nekliko važnih pobeda, i  sigurno u dobrom raspoloženju očekuje ovaj meč. Dobro se poznajemo, Imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se dogovora pre utakmice“ rekao je kapiten Crvene zvezde mts.

Meč kojim se „zatvara“ 8.kolo ABA lige jtd na programu je u ponedeljak od 21 sat, a već u četvrtak crveno-bele očekuje novo iskušenje i meč 11.kola Evrolige sa Anadolu EFES-om u Beogradu.