Velika i zaslužena pobeda Crvene zvezde u derbiju

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili Partizan NIS  86:85 (22:19, 28:21, 24:25, 12:20) kao gost u derbi  meču 8.kola ABA lige.

Crveno-beli su praktično vodili celu utakmicu, osim 2 minuta tokom druge deonice, i potpuno su zasluženo došli do novih bodova.

U ovoj trener Saša Obradović nije mogao da računa na centra Ognjena Kuzmića, a tokom utakmice i plejmejkera Hola koji je nakon starta Tomasa morao iz igre u trenucima kada je bio jedan od najraspoloženijih igrača na parketu.

Bez obzira n ate probleme, a oni nisu bili jedini u ovoj utakmici, crveno-beli su došli do vrlo važnih bodova.

Ovo je ujedno bio 8 meč za crveno-bele u rasponu od samo 17 dana, a izuzetno težak ciklus završava se u četvrtak utakmicom sa Anadolu EFES-om u hali “Aleksandar Nikolić”.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Lojd sa 18 i Volden sa 16 poena.

Crvena zvezda: Lojd 18, Volden 16, Kuridža 10, O’Brajant 9, Ročesti 8, Teri 7+9sk, Davidovac 7, Lazić 6, Hol 5

Saša Obradović, trener Crvene zvezde mts:
„Očigledno je da se i dalje patimo s ovim teškim ritmom u koji smo upali i sa ekipama s kojima smo igrali. Sigurno nas je to dosta iscrpelo fizički, ali i koncentraciono, što se videlo na utakmici. Utakmica kao utakmica, možda nije bila najkvalitetnija sa obe strane, ali rezultatski interesantna za ljude koji su gledali. Nismo uradili mnoge stvari za koje smo se dogovorili, međutim u svemu ovome najvažnija je pobeda i da učimo iz ovih pobeda. Moramo da budemo malo pametniji, u Evroligi smo bili kažnjeni nekoliko puta, sada nismo, ali završnica kakva možda ne bi trebalo da bude s obzirom na ekipu i iskustvo koje posedujemo. Bez obzira na sve, bolje je analizirati utakmice iz pobeda i ako treba neka kritika da se izvuče i možda nauči iz ovoga svega. Važno je da smo pobedili i to je jedino o čemu možemo da pričamo.”

Utakmica je odigrana bez prisustva publike u hali „Ranko Žeravica“zbog pandemije koronavirusa.

Crvena zvezda mts vodi na tabeli sa skorom 8-0. Sledi pauza zbog obaveza nacionalnog tima, a naredni meč u regionalnoj ligi biće meč protiv ekipe Budućnost VOLI početkom decembra.