Tim Srbije u Finskoj, Simonović od petka u Helsinkiju

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je u utorak okupljanje u Helsinkiju gde će biti sedište nacionalnog tima tokom utakmica u predstojećem FIBA prozoru.

Seniorski tim Srbije odigraće dva kvalifikaciona meča u „balonu“ u Espu u Finskoj protiv selekcija Švajcarske i domaćina Finske.

Prvi protivnik je Švajcarska u subotu od 15.30 časova, drugi domaćin Finska u ponedeljak od 18 časova.

Od predstavnika KK Crvena zvezda mts na ovoj reprezentativnoj akciji su: Marko Simonović, Boriša Simanić i Aleksa Radanov, član stručnog štaba je Bogdan Karaičić, u lekarskom timu se nalazi Dr. Milan Mirković, dok je tim menadžer nacionalnog tima Nebojša Ilić.

Zbog obaveza KK Crvena zvezda mts u Evroligi i predstojeće utakmice sa Anadolu EFES-om, iskusni Marko Simonović  priključiće se reprezentaciji u petak u Helsinkiju, dok su ostali krenuli na okupljanje tokom utorka, nakon odigrane utakmice ABA lige.

Reprezentacija Srbije je u kvalifikacijama za EP koje će se održati 2022.godine odigrala dva meča. Finska je savladana ubedljivo 80.58, dok je u 2.kolu naš nacionalni tim izgubio u hali “Aleksandar Nikolić” od reprezentacije Gruzije.