Crvena zvezda i Alba – Peti čin

Kosarkaši Crvene zvezde mts vratili su se na pobednički koloske odigravši sjajnu utakmicu u ABA ligi protiv FMP-a. Brilijantno šutersko veče krunisano je ubedljivom pobedom u subotu, a sve misli Saše Obradovića i njegovih izabranika usmerene su na susret sa Albom u Evroligi.

Cilj je jasan, ali posao nikako neće biti lak. Tradicija susreta između ove dve ekipe nije prebogata, susreli su se po prvi put u Top 16 fazi Evrolige u sezoni 2014/2015 i Crvena zvezda je odigrala fantastičnu utakmicu koja je i dalje urezana u srcima navijača jer je imala veoma emotivnu uvertiru.

Crveno-beli i berlinski tim će imati 5. čin u utorak od 19 časova. Nažalost, ni u približnom ambijentu kao tada jer dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’ i dalje usled globalne pandemije ne može da okupi crveno-belu porodicu.

29.1.2015. Crvena zvezda – Alba Berlin 86-69

Marjanović 17 (12 sk), Dženkins 12 (4 asistencije), Lazić 10

26.3.2015. Alba Berlin – Crvena zvezda 73-68

Marjanović 27 (10 sk), Dženkins 19

19.11.2019. Alba Berlin – Crvena zvezda 93-80

Odžo 12 (6 sk), Kuzmić 10

17.1.2020. Crvena zvezda – Alba 85:94

Panter 24, Štimac 12 (6sk)

Upravo u toj sezoni 2014/2015. kada su crveno-beli osrtvarili prvu pobedu protiv Albe trener berlinske ekipe bio je Saša Obradović. Menadžment kluba i puna dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’ dočekali su legendu kluba na veličanstven način, a Obradović nije sakrio emocije.

Veličanstven ambijent u hali podigao je energiju crveno-belih na neverovatan nivo koji su odigrali savršeno poluvreme. Već nakon 20 minuta igre Zvezda je imala 18 poena prednosti (47:29). Diktirao je tempo Markus Vilijams koji je meč završio sa čak 10 asistencija, Boban Marjanović je dominirao na obe strane terena i upisao dabl-dabl. Fenomenalnu igru u odbrani Branko Lazić krunisao je i sa 10 poena. Navijači su nagrađeni na najbolji mogući način za pravu karnevalsku atmosferu koja ni tada nije izostala.

Alba je u naredne tri utakmice bila bolji tim od Crvene zvezde, u nekoliko navrata čak i ubedljivo. Berlinci su veoma neugodan protivnik, legendarni Aito Garsija Reneses svoje ogromno iskustvo stavio je u službu ekipe koja ume da ubaci rivala u neverovatan ritam. To je na svojoj koži osetio Fenerbahče u prethodnom kolu koji je Alba savladala veoma ubedljivo – 89:63.

Saša Obradović je danas u svojoj kući i predvodi tim u sezoni kada podrška u hali izostaje usled okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Nema sumnje da će crveno-beli imati ogroman motiv, ali isto tako i težak posao. Ritam utakmica je takav da ne dozvoljava osvrtanje, a Crvena zvezda ima tri utakmice na domaćem terenu u nizu. Težak poraz od Olimpijakosa koji je iscrpeo ekipu i emotivno i fizički morao je brzo da se arhivira, u utorak stiže Alba, a već u petak Valensija. I tu se paklen ritam ne zaustavlja, ali srećom beogradski jer i u nedelju crveno-beli igraju novi derbi u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije.

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1338809485310226433

Sve bi bilo lakše uz podršku Zvezdaša, a svi čekamo taj dan kada ćemo svi da se okupimo. Pratite i bodrite Crvenu zvezdu. I u ovim okolnostima vaša podrška znači i čuje se.