Ostaviti probleme po strani

Košarkaši Crvene zvezde mts u vrlo specifičnim okolnostima i situaciji otputovali su na utakmicu 16.kola Evrolige sa Zenitom.

Crveno-beli koji imaju slučajeve pozitivnih na virus Covid-19, obavili su su ponedeljak nova testiranja i laboratorijske analize, a nakon toga krenuli na put u Sankt Peterburg.

Klub je od nedelje bio u stalnom kontaktu sa Evroligom i medicinskim službama EL, a nakon ponovljenih testiranja utvrđeno je da tim ima jednog pozitivnog na Covid-19, dok su na svu sreću, svi ostali negativni.

U takvim okolnostima crveno-beli krenuli su u Rusiju na meč sa odličnim i iskusnim timom koji u svojim redovima ima dvojicu nekadašnjih košarkaša Crvene zvezde:

Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi, ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i KC Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu. Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu“ rekao je trener Obradović.

Branko Lazić: „Pokušaćemo ove iznenadne probleme da ostavimo po strani koliko god je to moguće. Nismo trenirali u nedelju, a spremali smo se za utakmicu ABA lige. Do utakmice u Rusiji praktično ćemo imati samo taj jedan lakši trening, a čeka nas ekipa koja je ove sezone pokazala da sa pravom može da se nada visokom plasmanu. Većinu igrača dobro poznajemo , Berona i KC Riversa logično najbolje, ali sve su to igrači koji imaju već dosta evroligaških sezona u nogama i veliki kvalitet. Nema previše velikih reči u najavi ove utakmice, moramo da se „skupimo“ odigramo prema dogovoru i borbeno, i verujem da dobar meč može da nam pruži priliku da se borimo za bodove“ rekao je Lazić.

Meč u „Sibur Areni“ koji otvara 16.kolo počinje u 18 časova po našem vremenu.