Lendri Nnoko i zvanično ponovo crveno-beli!

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je u petak 25.12.2020. godine ugovor sa Kameruncem Lendrijem Nnokom i zvanično ponovo aktiviran, pa će ovaj odlični centar u nastavku sezone i zvanično nositi dres crveno-belih!

Noko je u prethodnom periodu na najprestižnijoj klinici u SAD “Mayo Clinic Rochester” sanirao zdravstveni problem i nakon detaljnih i rigoroznih pregleda, dobio dozvolu od strane najeminentijih svetskih i domaćih lekara da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja.

Dolaskom Lendrija Noka Crvena zvezda je dobila ogromno pojačanje i veliki kvalitet na poziciji pet.

Bivši centar novog šampiona Nemačke Albe iz Berlina je rođen 9.aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu.

Visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu „Monteverde“ na Floridi, kasnije i na čuvenom koledžu „Klemson“.

Nakon epizode u Sjedinjenim Državama, Nnoko je gradio svoju karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije,a poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao je u Berlinu za ekipu ALBE sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio i titulu prvaka Nemačke.

Nnoko je bio član i Detroit Pistonsa, a kroz nastupe u razvojnom timu „Grand Rapids Drive“  izborio se i za prestižnu titulu najboljeg defanzivca „G lige“!

Radi se o velikom borcu, izuzetno snažnom košarkašu i timskom igraču, koji će Crvenoj zvezdi doneti veliku energiju, mnogo skokova i čvrstinu pod košem.

Lendri Noko će se odmah staviti na raspolaganje KK Crvena zvezda , a prvi trening sa ekipom odradiće u petak popodne.

KK Crvena zvezda mts