Crveno-beli otputovali u Laktaše

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u subotu u ranim popodnevnim časovima u Republiku Srpsku, gde ih u nedelju očekuje meč 12.kola ABA lige jtd sa domaćinom Igokeom.

Meč u dvorani u Laktašima igra se od 17 časova i jedan je od derbija ove runde takmičenja.

Crveno-beli sa novim trenerom Dejanom Radonjićem krenuli su na put, nakon treninga i zajedničkog ručka, na meč sa ekipom Igokee koja ove sezone ima kvalitetan sastav, odličan skor na tabeli 8-2 i trenutno je četvrta na tabeli ABA lige.  Igokea igra ove sezone i FIBA Ligu Šampiona, takmičenje za koje se klub izborio kroz kvalifikacije. Sve to ukazuje da će crveno-beli imati vrlo težak posao u Laktašima:

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: „Očekuje nas zahtevna utakmica protiv odličnog rivala Igokee, koji je svojim dosadašnjim igrama pokazao da može svakoga da pobedi u ABA ligi i da se nada visokom plasmanu u regionalnom takmičenju. Njihov skor i pozicija na tabeli nisu slučajnost, što govore i nastupi u FIBA Ligi Šampiona. Potrebno je da iskontrolišemo njihove najbolje igrače, i da dobrom koncentracijom i odgovornom igrom gradimo put do pobede“ rekao je trener crveno-belih.

Ovo će biti 19. Duel dva kluba u regionalnom takmičenju, a deseti koji će dve ekipe igrati na parketu hale u Republici Srpkoj.

Kapiten Branko Lazić: “Očekuje nas teška utakmiica, Igokea igra odlično ove sezone u oba takmičenja. Sam pogled na tabelu, njihova pozicija i skor pozivaju na maksimalnu mobilnost.  Imaju odličan tim i nekoliko izvanrednih individualaca koji mogu da naprave mnogo problema svakoj ekipi. Maksimalno ih uvažavamo, ali želimo da dođemo do bodova, i moraćemo da odigramo izuzetno borbeno i angažovano” rekao je kapiten crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde mts i na ovoij utakmici igraće bez Džordana Lojda koji se oporavlja od virusa Covid-19 i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Odmah nakon ove utakmice, crveno-beli se autobusom vraćaju za Beograd i počinju pripreme za poslednji meč u kalendarskoj 2020.godini protiv Panatinaikosa u hali “Aleksandar Nikolić” (sreda 19h).