Poraz Crvene zvezde u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Igokee u Laktašima 85:65 (25:16, 25:12, 21:15, 14:22) u utakmici 12.kola ABA lige.

Crveno-beli uz meč manje koji nije odigran prošle nedelje zbog poštovanja protokola Covid-19, imaju skor 9-2 i naredne nedelje odmah nakon Nove Godine dočekuju ekipu Zadra, na „zatvaranju“ prvog kruga takmičenja.

Najefikasniji u slabom izdanju crven-belih bili su Dobrić, Davidiovac i Volden sa po 10 poena.

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su jednu od najslabijih utakmica u regionalnoj ligi i „ogolili“ sve probleme treneru Dejanu Radonjiću koji se vratio na klupu u petak.

Već nakon prve deonice bilo je jasno da Zvezdu čeka težak posao, velikim delom i zahvaljujući vrlo raspoloženom izdanju igrača Igokee koji su ubacili bukvalno sve u prvom poluvremenu i za tri i za dva poena i vodili +22 (50-28).Sa druge strane, crveno-beli su promašivali sve: zicere, dalekometne šuteve koji nisu ni stizali do obruča, slobodna bacanja..

U nastavku viđena je ista slika i dešavanja na parketu kao i u prvom poluvremenu, a do kraja utakmice crveno-beli su smanjili zaostatak (dobili poslednju deonicu 22-14) i na kraju doživeli drugi poraz u regionanom takmičenju u kome sada imaju skor 9-2.

KK Crvena zvezda mts: O’Brajant 8, Hol 2, Volden 10, Uskoković 1, Davidovac 9, Lazić, Rit 2, Dobrić 10, Kuridža 6, Simanić 3, Kuzmić 7, Kolom 7.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde mts:
“Čestitke na potpuno zasluženoj pobedi, od prvog momenta su igrali čvrsto, precizno, dobro skakali. Naša odbrana nije odgovorila na kvalitet kojii je Igokea pokazala, u prvom poluvremenu smo primili 50 poena i tada je već meč bio rešen.”

Za košarkaše Crvene zvezde nema puno odmora, već u sredu u Beograd stiže Panatinaikos, a novu kalendarsku godinu crveno-beli otvaraju utakmicom sa Zadrom 02.01.2021.godine u hali „Aleksandar Nikolić“.