Velika pobeda Crvene zvezde za kraj 2020.godine!

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su veliku i zasluženu pobedu protiv Panatianikosa 74:71 u utakmici 17.kola Evrolige.

Bio je ovo šesti trijumf crveno-belih u elitnom takmičenju koji najavljuje bolje dane za Crvenu zvezdu.

Kod crveno-belih najefikasniji je bio Kori Volden sa 17 poena i pet asistencija, a dvocifreni su bili još Ognjen Dobrić sa 11 poena i četiri skoka, odnosno Kino Kolom koji je ubacio 13 poena.

U ekipi Crvene zvezde koja je kontrolisala dešavanja na terenu bukvalno od početka meča, viđena je ogromna želja, energija i dodatne uloge i veća minutaža domaćih igrača, koji su uz sjajnog Voldena nosili tim u prvom poluvremenu.

Rezultat na kraju prvog poluvremena 48-37 nije oslikavao pravo stanje stvari na terenu i koliko su crveno-beli bili bolji na parketu prazne hale „Aleksandar Nikolić“ , a nakon vrlo tvrde treće četvrtine u kojoj je postignut samo jedan poen, trojkama Papapetrua koji je koristio pad u igri crveno-belih za koji je kriva skraćena rotacija (Lojd, Hol, Simonović i Nnoko) ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj su košarkaši Crvene zvezde poentirali sa linije slobodnih bacanja (O Brajant i Davidovac) i na kraju iskoristili grešku Nedovića i stigli do velike pobede.

Meč u hali „Aleksandar Nikolić“ počeo je malom svečanoću, pošto je tim menadžer Nebojša Ilić uručio priznanje Nemanji Nedoviću detetu Crvene zvezde i najboljem igraču Panatinaikosa za odigranih 100+ utakmica u dresu crveno-belih.

Evroliga, 17. kolo:

Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)
Sudije: Peres, Paterniko, Šemeš
Dvorana: “Aleksandar Nikolić”, Beograd

Crvena zvezda: O’Brajant 5, Volden 17, Uskoković /, Davidovac 6, Lazić 0, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić-Kuridža 6, Simanić /, Kuzmić 4, Kolom 13.

Panatinaikos: Mek 5, Papajanis 5, Bokoridis 0, Papapetru 20, Kaselakis 3, Kalaicakis /, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6, Sent-Ros 2.

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić: „Prvo poluvreme smo odigrali jako dobro, u oba pravca. Nije bilo lakih poena, oni su nas remetili menjanjem odbrane, ali smo ostali koncentrisani. Uspeli smo da stignemo do dobre pobede dobrom odbranom i važnim poenima sa penala“ rekao je Radonjić i prokomentarisao dramatičnu završnicu:

Bilo je potrebno naći najbolje moguće rešenje. Igrali smo celu utakmicu jako dobro i bila bi šteta da nismo dobili nagradu. Napadački smo bili malo u problemu, ali smo uspeli pametnijim rešenjima da stignemo na liniju za slobodna bacanja”, kazao je Radonjić i dodao:

Sve je važno u Evroligi. Mora dosta toga da funcioniše da bi se pobedilo. Igra je bila dobra, mnogo bolja nego u prethodnom meču koji smo igrali pre neki dan. Posle meča u Laktašima je izgledalo da će i večeras biti loše, da neće ni biti neizvesne završnice… Igrali smo bez nekoliko igrača, pa su se igrači istrošili zbog svojih drugova”, naveo je Radonjić.

Crveno-beli će na teren već drugog dana Nove Godine, očekuje ih meč protiv Zadra u ABA ligi, a 07.01.2020. godine u Beograd stiže Fenerbahče.