Poraz Crvene zvezde uz zvuk sirene

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Fenerbahčea sa 73:71 u 18. kolu Evrolige.

Crvena zvezda – Fenerbahče 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su veliku nesreću pošto su neizvesnu utakmicu izgubili pogotkom Lorenca Brauna uz zvuk sirene.

Ovo je bio 12.poraz crveno-belih uz 6 pobeda, dok je Fenerbahče ostvario osmi trijumf uz 10 poraza.

Tokom čitavog meča, viđena je rezultatska klackalica, u kojoj dva tima nisu uspevala da dođu do značajnije rezultatske prednosti (+6 za Fener, +7 za Crvenu zvezdu).

Dodatni i to veliki hendikep za Crvenu zvezdu predstavljala je činjenica da trener Dejan Radonjić nije mogao da računa na Lojda, Hola, Simonovića, dok se tokom drugog poluvremena povredio Kori Volden i taj nedostatak u “rotaciji” se žestoko osetio u finišu utakmice.

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bili su Pjer i Braun sa po 13 poena, dva manje je ubacio Marko Gudurić, koji je imao i osam skokova i tri asistencije.

Kod Crvena zvezde je najefikasniji bio Džoni O’Brajant sa 17 poena,10 skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su još bili Ognjen Dobrić sa 12, Dejan Davidovac sa 11, odnosno Kino Kolom sa 10 poena.

Crvena zvezda: O’Brajant 17, Volden 6, Uskoković /, Davidovac 11, Lazić 0, Rit 2, Radanov, 8 Dobrić 12, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić 0, Noko /, Kolom 5

Fenerbahče: Hamilton 0, Braun 13, Gudurić 11, Mahmutoglu 4, Biberović /, De Kolo 2, Pjer 13, Bartel 10, Veseli 10, Edi 2, Duvariolu 1, Uljanovas 7.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “ Teška utakmica, čestitam Fenerbahčeu na pobedi. Promašili smo poslednji šut, a oni su pogodili na kraju, ali dali smo svoj maksimum, igrali smo sa mnogo energije, uz neke greške, naravno, ali i mnogo dobrih stvari uz probleme koje smo imali. Kori Volden nije mogao da nam pomogne na kraju utakmice. Nastavićemo da radimo i da ćemo biti zdravi kad nam bude najvažnije. Nadam se da nije ništa ozbiljno sa Korijem, mislim da je on mogao da nam da još malo energije u tim trenucima”, rekao je trener crveno-belih i osvrnuo se na nešto što Crvenoj zvezdi mnogo nedostaje – publika i podrška sa tribina:

“Svima je jasno da bismo uz podršku sigurno mogli da pružimo još to malo što je bilo potrebno da to slavimo. Ali, hvala i na podršci koja je bila večeras, nama je mnogo značilo. Momci su se borili, imali smo težak meč protiv ekipe koja se jako podigla i značajno pojačala. Ali, mi smo ušli u meč oslabljeni prilično. Generalno, nastavljamo da radimo i nadam se da ćemo imati brzo priliku da imamo sve igrače na terenu i onda uz veliki trud i posvećenost da napravimo sve da igramo dobro”, rekao je Radonjić i dodao:

“Ako bih mogao da kažem nešto pozitivno, onda je to da izgleda da ako budemo kompletni, i ako ne budemo imali problema, možemo da budemo dobri”.

Naredne nedelje ekipa Crvene zvezde mts igra “duplo kolo” i dva meča u Španiji protiv ekipa Reala i Valensije (sreda i petak).