Crvena zvezda sijala iz sve snage u Madridu – pobeda nad velikim Realom!!!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu, pošto su savladali Real Madrid usred Madrida u odloženom meču 19. kola Evrolige – 79:77 (23:21,22:19,21:18,13:19)!!!

Ovo je sedma pobeda Zvezde u Evroligi. Real je doživeo sedmi poraz.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Volden sa 18 poena, a ogromnu ulogu u ovoj pobedi imao je Ognjen Dobrić koji je meč završio sa 13 poena.

Crveno-beli su odigrali izvanredan meč imali su +12 u poslednjoj četvrtini, vodili tokom cele utakmice ali sun a kraju kroz dramatičnu završnicu dobili važnu utakmicu, koja će Crvenoj zvezdi mnogo značiti na svakom planu u nastavku sezone!

Rveno-beli su odlično otvorili meč, posebno Kuzmić, a pratio ga je večeras izvanredni Volden koji je ubacio dve trojke pa su crveno-beli imali +7.

Jedini pad crveno-beli su imali početkom druge deonice, kada je Real stigao do +4, ali nakon toga, sve do kraja i dramatične završnice bilo je u “crveno-belom”!

Treća deonica donela je odličnu odbranu Crvene zvezde, tandem Laprovitola i Tavares je bio zaustavljen, Trojkom Rita na startu treće četvrtine Zvezda je došla do +7.

Osetniju prednost Crvena zvezda stiče u finišu treće četvrtine poenima O Brajanta, trojkom Dobrića i penalima Koloma.

Crveno-beli su nastavili u istom ritmu, održavali su tu prednost do dramatične završnice i poslednjeg minuta:

Džejsi Kerol je promašio trojku, a Kori Volden sa dva ubačena penala na 44 sekunde do kraja donosi +5 Zvezdi.

Ponovo je Džejsi Kerol ovoga puta sa linije slobodnih bacanja smanjio  na 75:78, a šest sekundi pre  kraja Volden je faulirao faulira Laprovitolu, koji pogađa oba bacanja za 77:78.

Kino Kolom je fauliran na 5 sekundi do kraja i promašio je jedno i pogodio jedno bacanje za 77:79.

Nakon tajm-auta crveno-beli su se dobro organizovali u odbrani, a Kerol je promašio poslednji (težak) šut i Zvezda je došla do pobede.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “Ovo je veoma važna pobeda za samopouzdanje. Čestitam svojim igračima. Bila je ovo vrlo dobra utakmica. Najvažnije je bilo, kao što sam rekao i u najavi,  da igramo bolje nego na prošloj utakmici, a igrali smo zaista dobro. Važno je bilo da nastavimo u drugom delu sa dobrom igrom iz prvog. Kontrolisali smo situaciju. Na kraju smo pravili neke greške i bilo je neizvesno, ali smo ostvarili važnu pobedu”.

Ognjen Dobrić “Velika je stvar pobediti ovde, gde je veoma teško igrati. Čestitam svojoj ekipi na velikoj pobedi”, rekao je Dobrić.

Kori Volden:”Igrali smo dobro i srećan sam zbog pobede. Ovo je dobra, ogromna pobeda. Pokazali smo da možemo da igramo sa ovakvim ekipama. Nadam se da ćemo ovo samopouzdanje preneti na sledeću utakmicu”, rekao je Volden.

Crvena zvezda: Volden 18, Dobrić 13, Rit 10, Kolom 8, O’Brajant 8, Lazić 7, Radanov 6, Kuzmić 4, Jagodić-Kuridža 3, Davidovac 2

Real Madrid: Fernandes 11, Tompkins 10, Dek 10, Tejlor 10, Laprovitola 10, Tavares 9, Kerol 7, Tajus 4, Garuba 2, Kozer 2, Abalde 2, Alosen 0

Crveno-beli se tokom noći vraćaju iz Madrida i već u utorak počinju pripreme za nastavak izuzetno teške nedelje u kojoj dočekuju Barselonu i gostuju Mornaru u Baru.