Poraz crveno-belih u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u utakmici 22.kola Evrolige od ekipe Anadolu Efesa rezultatom 86:72.

Ekipa Crvene zvezde vidno umorna nakon izuzetno teškog rasporeda (3 utakmice u 4 dana) i teškog putovanja nakon meča u Baru, nije imala snage da se suprostavi kompletnom timu Anadolu Efesa koja je od početka stavila do znanja da su joj bodovi preko potrebni.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić koji su ubacili po 12 poena. Dvocifren je bio i Duop Rit koji je meč završio sa 10 koševa.

Nakon dobrog početka i vođstva od 14-3, prva deonica završena je rezultatom 29-13 u korist domaćina. Ekipa Crvene zvezde odgovorila je serijom 8-0, ali je na nju domačin odgovorio svojom serijom 10-0. Od tog trenutka nije bilo velikih preokreta do kraja prvog poluvremena.

Ni u drugom delu igre nije viđeno mnogo uzbuđenja. Crvena zvezda se nije predavala, međutim bilo je praktično nemoguće suprotstaviti se izrazito raspoloženom protivniku. Umor je uticao na energiju u redovima crveno-belih koji su ipak smogli snage da u završnici meča ublaže poraz.

Ovo je ujedno bio 15. poraz crveno-belih koji izuzetno naporan period u kome su odigrali već treću utakmicu za manje od pet dana, nastavljaju utakmicom sa ekipom Asvela koja je na programu u petak u Beogradu.

Anadolu Efes – Crvena zvezda mts 86:72 (29:13, 27:22, 19:17, 11:20)

KK Crvena zvezda mts: Crvena zvezda mts: O’Brajant , Hol 9, Volden 5, Lojd 7, Davidovac 12 (4sk, 4as), Lazić 6, Radanov, Dobrić 12, Jagodić-Kuridža 7, Noko 4, Kolom.

Ekipa Crvene zvezde u sredu u jutarnjim časovima vraća se za Beograd, a već tokom popodneva odradiće trening pred utakmicu 23.kola sa francuskim predstavnikom koja se igra u petak od 20.45 časova u praznoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Naredni meč u ABA ligi ekipa Crvene zvezde igra u ponedeljak od 18 časova na istom mestu protiv ekipe Mege.

 Dejan Radonjić:

‘’Čestitam ekipi Efesa na pobedi, odigrali su veoma dobru utakmicu i mnogo bolje od nas. Početak utakmice bio je veoma važan, mi smo u tom periodu igrali sa manjkom energije, bez koncentracije i Efes je došao do velike razlike. Kontrolisali su utakmicu i u drugom poluvremenu i zasluženo su pobedili”