Zaslužena pobeda u derbiju kola ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Mege Soccerbet rezultatom 92:85  (28:24, 21:22, 25:20, 18:19) u derbiju 17.kola ABA lige.

Odlična utakmica u hali „Aleksandar Nikolić“ rešena je u drugom poluvremenu nakon serije crveno-belih koji su poveili 82:70 i tu prednost uspeli su da sačuvaju do kraja meča.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Džordan Lojd sa 29 poena, a odličnu utakmicu odigrali su Davidovac, Lazić, Kolom i Lengston Hol koji je po prvi put imao značajniju minutažu još od utakmice sa Partizanom na kojoj je doživeo povredu.

Zbpog prehlade na ovom meču nije bilo u sastavu Korija Voldena.

U ekipi Mege Petrušev je bio najefikasniji sa 22 poena.Na drugoj strani se istakao sjajni Filip Petrušev sa 22 poena, dok je Marko Simonović ubacio 18.

U prvom poluvremenu, nakon vođstva crveno-belih od 15-9, ali i serije Mege od 8-0, do kraja poluvremena viđena je rezultatska klackalica, a velike probleme u skraćenoj bekovskoj rotaciji Crvene zvezde pravili su Kazalon i Tepić (13 i 11 poena na poluvremenu).

Po prvi put predvođena Davidovcem i Holom, Crvena zvezda je stekla +8, ali se Mega brzo vratila i smanjila na 65:64, a onda su na scenu stupili Lojd i Lazić trojkama, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa 74:66 za crveno-bele. U poslednjoj, na samom početku Lojd je nastavio svoju seriju Zvezda je došla do 82:70 i na kraju mirno privela dobru utakmicu, koja je opravdala epitet derbija 17.kola samom kraju.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: „Posle nedelje sa duplim programom, uvek je nezahvalno ući u sledeću utakmicu, Mega je pokazala ono što smo i najavljivali pre meča i ukazivali respekt, da može da savlada svakog rivala. Odigrali su  jako jako dobar meč, morali smo da igramo do poslednjeg atoma snage i da dođemo, za nas u ovom trenutku jako jako važne pobede zbog te borbe u plej ofu i regularnom delu sezone aba lige.

Crvena zvezda : Hol 14, Lojd 29, Davidovac 9, Lazić 12, Rit 5, Dobrić 4, Kuzmić 4, Noko 8, Kolom 7

Mega soccerbet : Smit 4, Petrušev 22, Simonović 18, Tepić 12, Momirov 10, Cerovina 2, Matković 2, Kazalon 15

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde gostuje u Novom Mestu ekipi Krke. Taj meč na progamu je narednog ponedeljka.