Crvena zvezda ubedljiva na početku KRK

Košarkaši Crvene zvezde mts, iako silno oslabljeni, opravdali su u potpunosti ulogu favorita u četvrtfinalu Kupa Radivoj Korać. Crveno-beli su savladali Radnički Kragujevac rezultatom 108:47 i na taj način zakazali duel sa večitim rivalom Partizanom u polufinalu.

U pobedničkoj ekipi svi igrači koji su bili u konkurenciji za tim su se upisali u strelce. Najefikasniji bio je Branko Lazić koji je za nepunih 13 minuta upisao čak 17 poena uz samo jedan promašaj iz igre. Ognjen Dobrić je upisao 16, dok su Džordan Lojd i Džoni O’Brajant postigli po 11. Posebno treba pomenuti da je svoje prve poene u seniorskoj konkurenciji upisao i junior Crvene zvezde Milutin Vujičić.

Izabranici Dejana Radonjića su od početka nametnuli svoj ritam. Čvrsta odbrana bila je nerešiva enigma za motivisani Radnički iz Kragujevca. Crveno-beli su dozvolili rivalu, kojeg na terenu predvodi bivši prvotimac Zvezde Raško Katić, samo 13 poena za 14 minuta. Serija koju su poenterski predvodili kapiten Branko Lazić, Jagodić-Kuridža, Dejan Davidovac… donela je Crvenoj zvezdi čak 25 poena prednosti nakon samo 14 minuta igre – 38:13.

Vrlo brzo su stigli i prvi seniorski poeni, iz prvog šuta, Milutina Vujičića koji je pogodio trojku za 41:16. Cela klupa Crvene zvezde znala je zdušno da to proslavi u, nažalost, praznoj hali u Novom Sadu.

Ritam utakmice je očekivano malo opao, ali prednost crveno-belih se nije dovodila u pitanje. Na poluvremenu su izabranici trenera Radonjića imali zalihu od 24 poena – 49:25.

Ostatak meča za Crvenu zvezdu je bio rutina, ali je pristup meču bio onakav kakav dolikuje. Sa mnogo energije koju je održavao Dejan Radonjić čestim rotacijama, crveno-beli su povećavali prednosti i čuvali snagu za nove izazove.

U fantastičnoj paritiji crveno-belih koji su bili posebno šuterski raspoloženi nije izostala ni ’’stotka’’. Postavio je na semafor Boriša Simanić koji je pogodio trojku na malo manje od dva minuta pre kraja za 100:47.

Polufinale Kupa Radivoj Korać u kom će se sastati Crvena zvezda mts i Partizan Nis na programu je u subotu u 21 čas.

Crvena zvezda mts – Radnički Kragujevac 108:47 (22:13, 27:12, 30:13, 29:9)

Crvena zvezda mts: O’Brajant 11 (7sk), Vujičić 3, Lojd 11 (4sk, 4as), Uskoković 5 (6as), Davidovac 8, Lazić 17, Radanov 6, Dobrić 16, Simonović 7 (4ul)

Aleksa Uskoković:

’’Dali smo sve od sebe i odigrali dobru utakmicu. Shvatili smo utakmicu najozbiljnije moguće i to pokazali na terenu Pristup je bio na potrebnom nivou i okrećemo se polufinalu”

Dejan Radonjić:

’’Odnos prema igri je bio dobar što je za nas značajno u ovom trenutku. Bio je odnos dobar i svih ovih dana uprkos problemima koji su nas zadesili i sve vreme u tome razmišljamo. Radosni smo što smo u prilici da igramo jer smo juče ponovo čekali rezultate testova i da je ishod istih bio drugačiji pitanje je šta bi se onda dogodilo. U svom tom periodu iza nas smo se trudili da što spremniji dođemo na Kup iako smo bili svaki dan dodatno opterećeni korona virusom i izostancima igrača. Kvalitet Radničkog u odnosu na nas nam je u krajnoj liniji omogućio da odigramo rasterećenije pa je i u rezultatskom smislu sve izgledalo dobro. Međutim, svesni smo trenutka u kom se nalazimo i želimo da što spremniji uđemo u sledeći meč. Daćemo svoj maksimum u polufinalu gde nas čeka Partizan, protiv ekipe tog kvaliteta, a za šta će to biti dovoljno, videćemo’, istakao je Radonjić koji je potom upitan o ambicijama na Kupu i da li se one razlikuju u odnosu na neke prethodne sezone:

’’Ne bih posmatrao stvari na taj način. Situacija u kojoj se nalazimo dovela nas je do toga da su nam drugačija razmišljanja nego što bi to bio slučaj da nemamo ove probleme. Sva naša razmišljanja su usmerena na to da nam igrači što pre ozdrave i da se vrate na teren’’