Desetkovana i umorna Crvena zvezda pobedila Borac

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu Borca rezultatom 83:63 ( 23:16, 15:17,23:14,22:16) u zaostaloj utakmici 15.kola ABA lige jtd.

Meč u kome su crveno-beli imali samo 9 igrača u protokolu ( i dalje nema Voldena, Nnoka, Koloma, Rita i Hola zbog Covida-19, Simanić je sa reprezentacijom Srbije, a O Brajant van tima) odigran je bez prisustva publike u hali “Aleksandar Nikolić”.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Lojd sa 17 poena, pratili su ga Simonović sa 13 i Dobrić sa 12 poena.

Ovo je bila 13.pobeda crveno-belih uz dva poraza, čime su se popeli na sam vrh nekompletne tabele (Igokea ima skor 14-3).

Utakmica u kojoj su umorni košarkaši Crvene zvezde nakon velikog uspeha i osvojenog kupa, počela je dobrim otvaranjem domaćeg tima.

Napadački su “povukli” Simonović i Lojd, i nakon vođstva od samog starta utakmice, ekipa Crvene zvezde je na kraju prve četvrtine vodila 23-16. Ta prednost narasla je na +10 početkom druge deonice (26-16), ali je gost reagovao serijom 8-0 koju su prekinuli Dobrić i Lojd sa linije slobodnih bacanja, a nastavio Kuzmić (32-24).

Borac je ponovo uzvratio i došao na 3 poena zaostatka (32-29), igralo se koš za koš do kraja poluvremena, u kome je konačan rezultat postavio Lojd trojkom (38-33).

U trećoj deonici, sada po oprobanom modelu, crveno-beli su “stegli” odbranu, otvorili su četvrtinu serijom 5-0, trojke su pogadjali Lojd, Dobrić (dve), Simonović, pa je posle 30 minuta igre bilo je 61:47 (Lojd 13, Dobrić 11, Simonović 10…).

I u poslednjoj deonici nastavljeno je u istom ritmu, Lojd je ubacio dvojku pa trojku, a kada je Amerikanac ubacio novu trojku za 68:53 u 33.minutu, bilo je jasno da će bez obzira na velike napore, i samo 9 igrača u rosteru, crveno-beli doći do novih bodova. Na kraju utakmice bilo je konačnih 83:63.

KK Crvena zvezda mts: Lojd 17, Uskoković 7, Davidovac 3, Lazić 8, Radanov 7, Dobrić 12, Simonović 13, Jagodić-Kuridža 8, Kuzmić 8+11 sk,

Crveno-bele očekuje u vrlo zgusnutom kalendaru da odigraju tri neodigrane utakmice sa Cedevita Olimpijom, Cibonom i Krkom, a prema postojećem planu, dok se termini tih utakmica ne utvrde, prvu narednu utakmicu ekipa Crvene zvezde igra 08.03.2021.godine u Splitu.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: ”

Posle velikog pražnjenja u Kupu u Novom Sadu i igranja tri utakmice u kratkom periodu sa veoma skraćenom rotacijom, bilo je potrebno da uđemo u ovaj meč spremni, skoncentrisani i svesni da je Borac tokom sezone imao veoma dobre partije, bio konkurentan najvećim rivalima. Postojala je bojazan kako ćemo energetski biti spremni jer smo došli sa još kraćom rotacijom i sa nedovoljnim vremenom za kvalitetnu rekuperaciju posle Kupa, ali uspeli smo da podižemo nivo kvaliteta igre i da gradimo prednost do kraja. Ova pobeda je veoma značajna

Džoni O’Brajant

Od Kupa nije bio sa nama. Naravno, to su interne klupske stvari, koje treba da se rešavaju. On je dao značajan doprinos osvajanju Kupa u Novom Sadu. Naravno, stvari su takve da imamo okolnosti kakve imamo, imamo i situaciju vezanu za igrače koji su odsutni zbog korone, oni su bolje, ali nešto preeciznije o njima reći je jako teško jer tek treba da se prave analize i procene kako nastaviti povratak posle negativnih testova”

Pre toga, već u petak, slede nova iskušenja u Evroligi, u Beograd stiže odmorni Zenit, već u naredni utorak sledi utakmica sa Žalgirisom u Kaunasu, pa gostovanje Baskoniji u Vitoriji (petak). Tek nakon toga, crveno-beli će imati malo vremena za oporavak, kompletiranje redova i treninge…