Crvena zvezda putuje u Kaunas

Košarkaši Crvene zvezde putuju u ponedeljak u popodnevnim časovima u Kaunas, gde ih u utorak očekuje zaostali meč 24.kola Evrolige sa Žalgirisom.

Meč koji je prvobitno trebalo da se odigra 04.02.2021. u Kaunasu odložen je za 23.02.2021.godine zbog velikog broja zaraženih u redovima crveno-belih početkom februara.

Ekipa je i dalje nekompletna, pa će se u ekspediciji Crvene zvezde naći i talentovani juniori Vujičić i Šaranović.

Ritam crveno-belih je i dalje vrlo naporan, tim je u skraćenoj rotaciji velikim naporima došao u situaciju da se bori za pobedu protiv Zenita, a nakon vikenda u kome se timu polako priključio Kori Volden, i koji je iskorišćen za treninge, meč sa Žalgirisom dolazi u nevreme i kao šesti u poslednjih 11 dana:

Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim koji dobro igra koji je zajedno već neko vreme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja. Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer tu ima igrača koji šutiraju sa visokim pricentima. Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući“ rekao je pred put u Kaunas trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Dejan Davidovac: „ Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Tim koji je dugi niz godina zajedno i uigran je. Igraju čvrsto, bore se za TOP 8 ove sezone, tako da pre svega očekuje fizički jednu tešku utakmicu. Moraćemo na prvom mestu da odgovorimo na njihovu „fizičku“ igru i tu nema nekih novih stvari u odnosu na pretrhodne godine. To je po meni ključ ove utakmice“ rekao je Davidovac.

Ekipa nakon treninga u hali „Aleksandar Nikolić“ i zajedničkog ručka putuje u Kaunas u ponedeljak popodne, povratak za Beograd planiran je odmah nakon utakmice u Litvaniji.