Crveno-beli ponovo ostali bez snage, svežine i pobede

Košarkaši Crvene zvezde poraženi od minhenskog Bajerna u Beogradu rezultatom 78:76 u 27. kolu Evrolige.

Crvena zvezda – Bajern M. 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28).

Toliko često ponavljana rečenica da Crvena zvezda ima “skraćenu rotaciju” i manjak igrača koji je izuzetno važan za ovakav nivo takmičenja, ponovo se pokazao kao koban u još jednoj dramatičnoj završnici u kojoj crveno-beli nisu imali svežine, snage i dovoljno raspoloženih igrača da održe visok nivo igre koji su držali 35 minuta, i tokom kojih su imali i +10 u jednom trenutku u drugom poluvremenu.

Bajern je odlučio meč serijom 16:3 u završnici, u kojoj je Vladimir Lučić ubacio svih svojih 10 poena. Od Zvezdinog vođstva 68:62 u 36. minutu do mirnih 78:71 za goste u poslednjem minutu.

Kod Zvezde standardno najefikasniji je bio Džordan Lojd sa 26 poena, šest skokova i dve asistencije.

Kori Volden je dodao 15, Ognjen Dobrić 13, uz šest skokova, dok je Jagodić-Kuridža ubacio sedam poena.

Crvena zvezda trenutno ima skor 7-20, dok je Bajern trenutno šesti sa 17-10.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: “Čestitam Bajernu na pobedi. Igrali smo više od 30 minuta dobro, ali to nije bilo dovoljno da pobedimo tim koji ima kvalitet. Neka najkraća analiza – ispada da u nekoliko završnih minuta ne odreagujemo dobro. Večeras smo pravili greške u poslednjoj četvrtini koje na ovom nivou ne smeju da se dešavaju. Oni su bili vrlo koncentrisani i to vešto iskoristili, kao i našu slabost”, rekao je trener crveno-belih i dodao:

Rekao sam i pred susret s Bajernom da je situacija dosta delikatna i postaje teško da se priča svakodnevno o tome. Ono što je u ovom trenutku opterećenje za nas – ovo predugo traje. S veoma malim brojem igrača odigrali smo veliki broj utakmica, a nastavićemo tako. S ovom utakmicom u martu nas čeka dvanaest mečeva, proces oporavka je specifičan zbog ove situacije s pandemijom” rekao je Radonjić nakon utakmice.

Za košarkaše Crvene zvezde nažalost nema vremena za odmor, već u četvrtak ekipa putuje u Grčku na utakmicu sa Olimpijakosom.