Sećanje: Veliki jubilej i Klub 100!

6. mart 2020. godine. Beogradska ’’Štark arena’’ bila je mesto istinskog spektakla jer je sve bilo spremno za proslavu velikog jubileja. Svi kojima je Crvena zvezda u srcu euforično su brojali dane do utakmice sa Makabijem jer je samo dva dana ranije proslavljen 75. rođendan našeg kluba.

Velike pripreme ekipe koja je bila silno motivisana da ostvari pobedu protiv favorizovanog Makabija, priprema menadžmenta Kluba da sve protekne u najboljem redu i da se na dostojanstven i veličanstven način proslavi veliki jubilej, pripreme navijača da dođu u halu i još jednom na delu vide svoje ljubimce na najvećoj evroligaškoj sceni…

I sve je bilo baš kako je trebalo da bude. Prvotimci Crvene zvezde istrčali su na parket u specijalno dizajniranim dresovima u znak sećanja na zlatnu generaciju koja je Srbiji donela prvi evropski trofej 1974. godine. Sijala je Zvezda punim sjajnem. Atraktivna igra, velika energija i napadačka rapsodija razoružale su favorizovani Makabi. Crveno-beli su želeli da ostvare pobedu i u tome uspeli i to veoma ubedljivo 92-76. Bili Beron i Kevin Panter su ubacili po 22 poena, Vladimir Štimac je na svom kontu imao 12…

Na poluvremenu utakmice čula se po prvi put i Zvezdina nova pesma ’’Igraj Zvezdo’’ čiji su autori Nikola Demonja i prijatelji, a čije je premijerno izvođenje publika imala priliku da čuje u izvođenju samog Demonje i njegove talentovane ćerke Nie. Simbolično, pokazavši da je Zvezdaštvo privilegija svake generacija i da se u porodici ponosno prenosi sa kolena na koleno.

Zvanice na ovoj utakmici bile su legende Crvene zvezde koje su imale posebno mesto iza koša i imali priliku da iz improvizovane ’’lože legendi’’ gledaju novi uspeh crveno-belih. Za njih je menadžment kluba pripremio plakete za sve ponosno Zvezdaše, članove Kluba 100, igrača koji su u crveno-belom dresu sakupili 100 i više nastupa. Ko su oni? To možete da pogledate OVDE

Prava karnevalska, slavljenička atmosfera dala je nadu da će Crvena zvezda ući u najboljih 8 ekipa Evrolige. Zahuktali crveno-beli ušli su u seriju dobre igre i dobrih rezultata, publika je bila fantastično raspoložena i baš ništa nije slutilo da će upravo ovaj slavljenički dan biti i poslednji meč u sezoni 2019/2020.

I ne samo to, to je bio i poslednji meč koji je Crvena zvezda igrala pred publikom u svojoj dvorani! Ne i zadnji. Okupićemo se ponovo, spremićemo novo slavlje, a povoda će biti još mnogo. Naša kuća će ponovo biti crveno-bela!

Do tada, uživajte u audio-vizuelnom performansu koji je prikazan na utakmici protiv Bajern Minhena za 76. rođendan Crvene zvezde: