Crveno-beli ponovo bez daha i završnice, poraz u Pireju

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u Pireju rezultatom 94:79 u utakmici 28.kola Evrolige.

Olimpijakos – C. zvezda 94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12)

Dvorana: “Mira i prijateljstva” u Atini.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je večeras odlični Simonović sa 19 poena, Dobrić je meč završio sa 11, a Lojd sa 10 poena.

Meč u dvorani „Mira i Prijateljstva“ bez obzira na povratak Nnoka i Hola u tim, nije mogao da „obriše“ sve probleme sa kojima se crveno-beli suočavaju već mesec i po dana – umorom, manjkom snage u važnim trenucima, i manjkom igrača u rotaciji koji su važni za igru Crvene zvezde.

Nakon boljeg početka domaćina, crveno-beli su uhvatili priključak trojkama Simonovića, igrali potpuno izjednačenu treću četvrtinu u kojoj su u finišu Vezenkov trojkom i Žan Šarl Livio dvojkom ponovo odlepili domaćina na +8.

U poslednjoj deonici ponovo identičan scenario prethodnim utakmicama: manjak snage i koncentracije vodili su u poraz koji je na kraju bio i neporavdano visok s obzirom na dešavanja na terenu i da je domaćin napravio seriju od 10-0 na isteku utakmice u Grčkoj.

Ohrabrenje nakon ovog meča u kome su crveno-beli zabeležili 21.poraz je povratak u tim Lendrija Nnoka i Lengstona Hola koji su vratili u tim posle više od mesec dana pauze zbog corona virusa.

Crvena zvezda: Hol 4, Volden 5, Lojd 10, Uskoković, Davidovac 4, Lazić 8, Radanov, Dobrić 11, Simonović 19, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić 7, Noko 6.

Olimpijakos: H Slukas 14, Vezenkov 17, Mekisik 20…

Trened Dejan Radonjić: Čestitke Olimpijakosu, bili su bolji do nas večeras. Odigralo smo „meko“ u odbrani, bez energije. Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, ali ispostavilo se da to nije dovoljno za više od ovoga večeras. Ono što je za nas vrlo važno, igrali smo sa Holom i Nokom večeras koji su odigrali prve minute nakon više od mesec dana. To je za nas od velike važnosti jer smo igrali sa vrlo kratkom rotacijom jako dugo“ rekao je trener crveno-belih na konferenciji za medije u Atini.

Košarkaši Crvene zvezde se vraćaju u subotu u prepodnevnim časovima u Beograd, a u ponedeljak ih očekuje meč 18.kola ABA lige u Splitu, dok u četvrtak u Beograd stiže ekipa Himkija.