Volden i čvrsta odbrana vodili Crvenu zvezdu do pobede u Splitu

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su u Splitu novi trijumf u ABA ligi pošto su domaći istoimeni tim pobedili 71:60.

U izuzetno tvrdoj utakmici, crveno-beli su vodili praktično od druge četvrtine, a pobedu su osigurali u poslednja 4 minuta u kojima su čvrstom odbranom zadržali ekipu Splita bez poena, a sa linije penala i osigurali pobedu.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je sjajni Kori Volden sa 24 poena, dok je Dobrić dodao 12.

Crveno-beli su tako u 20. kolu stigli do 14. pobede u tekućoj sezoni na Jadranu, uz samo dva poraza, očekuju ih zaostale utakmice sa Krkom (NM), Cibonom i Olimpija Cedevitom u Beogradu.

Kao što sui  najavili trener Radonjič i kapiten Lazić pre ovog duela, prvo poluvreme donelo je čvrstu pravu prvenstvenu utakmicu sa mnogo kontakata, a osim + 6 za Crvenu zvezdu (26-20) ostatak prvog dela protekao je u izjednačenoj igri.

Na poluvremenu je bilo 33:32 (13 poena Voldena) a prvu osetniju prednost za ovakvu utakmicu ostvarila je Crvena zvezda nakon trojki Dobrića i Voldena (59:51).

Međutim, nakon toga viđena je sporna situacija iskusni Ukić je ubacio trojku, Laziću ispod koša dosuđena isključujuća lična greška, Split je dobio dva penala i loptu sa strane, ali u crveno-beli uspeli da se odbrane.

Junak ovog meča  Kori Volden je pogodio svoju novu trojku i odbio nvou pretnju domaćih, a u samom finišu uz već opisanu odličnu odbranu, penale su pogadjali polovićno Dobrić i Davidovac, a po dva pogadjali Lojd (možda i najlošija šuterska utakmica u sezoni) i Jagodić Kuridža za konačnih 71:60.

Trener KK Crvena zvezde Dejan Radonjić: „ Očekivano težak meč za nas, posle jednog perioda koji je bio kakav je bio, sa puno dešavanja i opterećujućih stvari: težak raspored, dupli program EL i nedelju pre toga, i sigurno da u tim situacijama nije uvek lako igrati. Odigrali smo u prvom poluvremenu ne baš kako smo hteli što se tiče napada, imali smo problema sa skokom, ali smo imali priliku da kroz bolji napad imamo veću prednost, promašivali smo dosta. U durgom delu, nastavili smo sa odbranom, popravili skok, igrali odbranu sa dobrom energijom i naterali protivnika da ima 21 izgubljenu loptu. Uspeli smo uz nešto bolji napad da valorizujemo to i dodjemo do pobede“ rekao je trener crveno-belih na konferenciji nakon utakmice u Splitu.

Crvena zvezda: Hol 0, Volden 24, Lojd 4, Uskoković -, Davidovac 7, Lazić 8, Rit -, Dobrić 12, Simonović 5, Jagodić-Kuridža 8, Kuzmić 2, Noko 1.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u Beograd odmah nakon utakmice, a već u četvrtak očekuje ih novi izazov, duel sa ekipom Himkija koja stiže u Beograd u dobroj formi nkon pobeda nad Realom i Zenitom u VTB ligi u ponedeljak.

Crveno-beli naredni meč ABA lige igraju u nedelju od 19.30 sa ekipom Partizana.