Nova pobeda Crvene zvezde nad Partizanom

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u utakmici 21.kola ABA lige jtd rezultatom 73:64  (15:14, 26:20, 16:16, 16:14).

Utakmica je odigrana u dvorani „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike i uz poštovanje svih zdravstvenih protokola,a najefikasniji kod crveno-belih bio je Duop Rit sa 15 poena i 7 skokova.

Ovo je bila 16.pobeda košarkaša Crvene zvezde uz samo dva poraza i na nekompletnoj tabeli regionalnoj takmičenja, crveno-beli imaju trenutno najmanje poraza.

Meč u Beogradu nije doneo veliku neizvesnost osim u prvoj četvrtini u kojoj se igralo koš za koš, ali već na startu druge crveno-beli su serijom 7-0 preuzeli kontrolu u utakmici, i u jednom trenutku nošeni dobrom igrom Voldena, Davidovca, Dobrića i Lojda poveli sa velikih 35:19.

Međutim, druga polovina te četvrtine protekla je u znaku ljudi koji nisu igrali tu utakmicu, već su je sudili. Brojna slobodna bacanja, pregledavanja snimaka i pauze obeležile su taj deo utakmice u kome je večerašnji protivnik iz brojnih slobodnih bacanja uspeo da prepolovi tu prednost do poluvremena u kome je bilo 41:34.

Drugo poluvreme otvoreno je mini serijom košarkaša Partizana od 4-0, ali su crveno-beli brzo odgovorili i ponovo se ušlo u ritam „koš za koš“ do kraja deonice koja je završena rezultatom 16:16 (57:50).

U poslednjoj deonici Crvena zvezda je ponovo duplirala prednost i rutinski privela meč kraju za treću ovosezonsku pobedu nad ekipom Partizana.

Crvena zvezda: Hol -, Volden 12, Lojd 10 (6as, 4sk), Uskoković 2, Davidovac 14, Rit 15 (7sk), Radanov 3, Dobrić 10, Simonović -, Jagodić Kuridža 3, Kuzmić -, Noko 4.

Dejan Radonjić, trener KK Crvena zvezda mts:

Ono što je bilo najbitnije jeste da se dobije meč. Osim velike važnosti derbija, pobeda nam je nosila šansu više za plasman u plej-of. U narednim utakmicama sledi borba za što bolji plasman u ligaškom delu. Mi smo u ritmu u kakvom jesmo, puno je tu stvari koje su se dešavale. Odigrali smo jako dobro takmičarski, onako kako želimo. Naravno, bilo je i grešaka, ali generalno zadovoljan sam onim što smo pružili i što smo dobili meč” rekao je trener crveno-belih i dodao:

Raduje nas povratak igrača koji su bili odsutni u delikatnom delu sezone i to zbog bolesti što je zahtevalo oprez kod njihovog vraćanja u takmičarski ritam. Svežina koja je bila prisutna donela je nešto što nam je bilo potrebno. Trudimo se da raspored koji imamo sagledamo na najbolji mogući način. Sada nas čekaju još tri utakmice u sedam dana, što daje jako mali prostor za neki timski rad, trening i oporavak. Nadam se samo da problematike koju smo imali više neće biti i da ćemo u završnicu sezone ući u formi koja zadovoljava naše norme”. zaključio je trener Crvene zvezde.

Ekipa Crvene zvezde će na teren već za manje od 48 časova pošto je već u utorak od 18 sati očekuje zaostala utakmica sa Cibonom u Beogradu.