Rutinska pobeda Crvene zvezde protiv Cibone

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su sigurnu pobedu protiv Cibone u zaostalom meču 14.kola ABA lige koji je odigran u Beogradu.

Crveno-beli su slavili u praznoj hali „Aleksandar Nikolić“ rezultatom 85:63 (21:10, 20:18, 16:12, 28:23).

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde koja je tako došla i do 17.pobede u regionalnom takmičenju bio je Džordan Lojd sa 25 poena.

Meč protiv izuzetno talentovane ekipe Cibone nije doneo nikakvu neizvesnost, crveno-beli su utakmicu otvorili sa 4 trojke i poveli sa 12:1 i od tog trenutka pitanje pobednika u ovom meču nije se postavljalo.

Kuriozitet prve deonice je činjenica da su crveno-beli od 21 poena koji su ubacili gostima zabeležili 6 trojki i ubacili 3 penala.

Ekipa Cibone je zapretila mini serijom i prišla na 27-23, ali je tajm-aut trenera Dejana Radonjića podigao mobilnost u igri, pa su košarkaši našeg tima napravili novu seriju i ponovo stekli dvocifrenu prednost koju su održavali do poluvremena (41:28).

Ni u trećoj deonici nije bilo promena Crvena zvezda je uz podelu minutaže igrača koje do kraja nedelje očekuje još dve važne utakmice, održavala prednost do konačnih na kraju treće deonice 57:40 (Lojd 12, Kurdiža 9…)

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, Crvena zvezda je rutinski privela utakmicu kraju za konačnih , i u dobrom raspoloženju odlazi na teška gostovanja u Atini i Podgorici koja ih očekuju u petak i nedelju protiv ekipa Panatinaikosa i Budućnosti.

Crvena zvezda:
Hol 13, Volden 6, Lojd 25, Uskoković 4, Rit 2, Radanov 4, Dobrić, Simonović 8, Jagodić Kuridža 14, Kuzmić 5, Noko 4.

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić „Kontrolisali smo dešavanja svih 40 minuta, od samog početka smo radili i gradili rezultat, i kroz čitavu utakmicu držali sve konce u našim rukama. Bilo je malo vremena posle duela sa Partizanom, ali nije nas optrećivalo to koliko situacija i problemi sa igračima. To je nešto što je bilo najveće opterećenje ali svi ostali dali svoj doprinos u ovoj pobedi. Ostali smo bez Davdiovca koji je bolestan, Lazić zbog kazne nije bio tu, Dobrić je osetio bol, tako da nismo hteli da rizikujemo… Nadam se da će pregledi pokazati da nije ništa ozbiljno i da ćemo sa većim brojem igrača moći da nastupamo u sledećim mečevima“ rekao je trener Crvene zvezde.

Na ovoj utakmici u sastavu nije bilo Dejana Davidovca zbog bolesti, kapitena Lazića koji je večeras odradio suspenziju, i Ognjena Dobrića koji je osetio bol nakon utakmice sa Partizanom, pa stručni štab nije želeo da rizikuje dok se ne utvrdi stepen povrede pouzdanog beka crveno-belih.