Pick N Talk – Upoznajte Branka Lazića

Kapiten Crvene zvezde mts Branko Lazić, rekorder kluba po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja u dresu crveno-belih, novi je gost podkasta „Pick ‘N’ Talk“.

„Suve brojke“ popularnog Laze samo su jedna strana medalje u karijeri i životu ovog momka iz Ljubovije.

Onu drugu, bićete u prilici da čujete u novom podkastu: Branko Lazić govori o svojim počecima, dilemi fudbal ili košarka, teškoj odluci da napusti svoj dom u 12. godini i krivudavom košarkaškom putu koji je usledio, čestim osporavanjima i retkim priznanjima, odbrani i karakteru koji je izgradio još kao dečak, ali i ulozi odbrambenog igrača koju je shvatio još 2002. godine, kapitenskoj traci, Svetislavu Pešiću i Dejanu Radonjiću, ekipi koja je najviše „grizla“ u odbrani.

O tome kako se postaje vrhunski defanzivac i kako se gradi takav mentalitet Branko je rekao:

Volja i želja da jednostavno zaustaviš protivnika i sprečiš ga da poentira. Postoje vežbe, treninzi, individualni, kolektivni, ali bez obzira na sve to je nešto što ili imaš ili nemaš u sebi. Mislim da je kod mene pobednički karakter i mentalitet od rođena prisutan, majka i otac su sportisti i mislim da je to dalo veliki doprinos u svemu tome.”

Branko je nedavno podigao 15. trofej u Crvenoj zvezdi, većinu njih i kao kapiten, a u emisiji je otkrio i šta zapravo predstavlja za njega biti kapiten Crvene zvezde:

To što sam kapiten Zvezde je najveće moguće dostignuće i čast koju sam mogao da dobijem od Kluba i navijača, svih koji su prihvatili to. Velika stvar za mene i u skladu sa tim se trudim da ispunjavam očekivanja. Što se tiče mlađih igrača, svlačionice, novih igrača, to je jedna od važnih uloga kapitena. Uvesti ih u tim i predstaviti im šta je Crvena zvezda, šta ona predstavlja i šta se od njih očekuje ne samo na terenu, možda još važnije i van terena. Jer život nije samo ovaj pravougaonik i ponašanje na njemu, već i van njega. Zaista se trudim da im predstavim kakav odnos treba da imaju i šta zapravo Crvena zvezda predstavlja, ne samo u našoj državi već u celoj Evropi”.

U podkastu je Branko pričao i o tome šta je ključno u građenju imidža jednog od najboljih defanzivaca u Evropi, govorio o najdražim momentima u vremenu provedenom u Crvenoj zvezdi, planovima za naredni period, ali i pokazao da poštuje sve protivnike sa kojima se nadmetao i pokazao da je reč o pravom  takmičaru koji poštuje svoje protivnike, i istakao reprezentativnog kolegu Bogdana Bogdanovića kao nekog koga nije uspeo da spusti ispod svojih proseka u međusobnom duelu. Takođe, Lazić se prisetio i nezaboravnog perioda sa trenerom Pešićem, koji je kako sam ističe uticao na građenje profesionalnog odnosa u sportu, zatim saradnji sa Radonjićem, a izdvojio je i najbolju petorku crveno-belih za ovih 10 godina provedenih u Klubu.

Uživajte u novoj epizodi podkasta “Pick n talk” u kojoj je u glavnoj ulozi Branko Lazić.

Podkast možete pregledati na platformi Soundcloud, kao i ostalim platformama za distribuciju podkasta:

https://soundcloud.com/radiocrvenazvezda/kk-crvena-zvezda-podcast-pick-n-talk-epizoda-2-branko-lazic