Crveno-beli bez iznenađenja u Moskvi

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje i savladaju CSKA u Moskvi. Domaćin je bio bolji rezultatom 87:82 (31:19, 19:20, 21:20, 16:13). Crveno-beli ni u ovom meču nisu nastupali u kompletnom sastavu, zbog lakše povrede u Beogradu je ostao kapiten Branko Lazić kao i povrđeni Duop Rit. Snažni rival i umor usled paklenog ritma bili su nepremostive prepreke da Zvezda napravi veliko iznenađenje.

Favorizovani rival je bolje započeo utakmicu, nakon deset minuta igre stekao 12 poena prednosti (31:19) i preuzeo kontrolu nad utakmicom. Crveno-beli su u nastavku zaigrali značajno bolje i bili potpuno ravnopravan rival, uspostavili bolju kontrolu skoka i zaigrali značajno bolje u odbrani. Strpljenje, borbenost i želja doveli su crveno-bele u situaciju i da se potpuno vrate u meč. Naime, Lendri Noko i Marko Simonović vezali su pet poena koji su primakli Zvezdu na osam poena zaostatka (74:66). Veoma brzo Džordan Lojd je imao otvoren šut za tri, koji najčešče realizuje, ali ovog puta nije bio precizan i Crvena zvezda je propustila priliku da priđe na šest poena zaostatka i unese dodatnu neizvesnost u ovu utakmicu. Iskustvo i snaga jednog od pretendenata za najviši plasman u Evroligi nisu dozvoli crveno-belima novu ovakvu priliku.

Jedna od pozitivnih vesti sa ovog meča je svakako brilijantna partija Dejana Davidovca koji je ostavio iza sebe probleme sa bolešću i upisao rekord karijere u Evroligi. Meč je završio sa 20 poena uz izvrsne procente šuta. Pratio ga je Lendri Noko koji je odigrao veoma dobro i meč završio sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i deset skokova.

Podsetimo, ovo je Crvenoj zvezdi bio čak deveti meč u martu koji nosi nezapamćeno težak ritam utakmica. Već u subotu u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ crveno-bele čeka izrazito važan meč u ABA ligi. Protivnik će biti tada biti FMP, a već naredne nedelje izabranici Dejana Radonjića igraće duplo kolo Evrolige kada su rivali Makabi i Armani.

CSKA – Crvena zvezda mts 87:82 (31:19, 19:20, 21:20, 16:13)

Crvena zvezda mts: Hol 11, Volden 2, Lojd 9 (4sk), Uskoković, Davidovac 20, Radanov, Dobrić 6, Simonović 8, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić, Noko 12 (10sk).

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: “Bili smo mekani u početku utakmice. Prvih 10 minuta su nam dali 31 poen, što je previše. Tada su stekli prednost, mi smo posle toga bili bolji, ali u drugoj četvrtini smo imali problem sa zagrađivanjem. Imali su mnogo skokova. U drugom poluvremenu smo bili bolji, ali oni su kontrolisali utakmicu i zaslužili su pobedu“, rekao je Radonjić posle meča i dodao:

Iskoristićemo sve utakmice da probamo da igramo najbolje moguće, da pružimo maksimum. Ovo je Evroliga, uvek imamo motiva da budemo na terenu. Sve preostale tri utakmice ćemo odigrati na maksimumu. Raspored nam je previše težak, u sledećih sedam dana imamo četiri utakmice, ali bez obzira na to ćemo igrati na maksimumu”, zaključio je trener crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u petak u popodnevnim časovima u Beograd, a već u subotu od 19 sati igra meč ABA lige sa ekipom FMP-a.