Drama pripala Crvenoj zvezdi! Velika pobeda protiv Cedevita Olimpije

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su u dvorani ”Aleksandar Nikolić” ekipu Cedevita Olimpije za 20. pobedu u sezoni ABA lige – 82:81.

Pravi derbi meč, dramatičan završetak i velika pobeda Crvene zvezde! To je najkraći opis izvanredne utakmice zaostalog 11. kola ABA lige.

Crveno-beli su na kraju bili hrabriji i odlučniji. Imali svog heroja u vidu Korija Voldena koji je odlučujuću odbranu odigrao kako samo on ume i uzeo živu loptu raspoloženom Kendriku Periju. Egzekutor je bio Marko Simonović koji je pogodio slobodno bacanje koje je nosilo pobedu – 82:81.

Najkorisniji igrači utakmice bili su Džordan Lojd i pomentui heroj Kori Volden sa indeksom korisnosti 19. Lojd je meč završio sa 19 poena, Volden je uz 13 imao i sedam asistencija. Treba pomenuti i brilijantnu partiju Dejana Davidovca koji je meč završio sa 17 koševa.

Utakmica je nosila dva potpuno različita poluvremena. U prvom delu igre, igralo se u visokom ritmu. Šuteri obe ekipe bili su raspucani, a to je na svojevrstan način najavio Džordan Lojd koji je već u ranoj fazi ubacio tri veoma atraktivne trojke. Ipak, iako je Crvena zvezda većim delom prvog poluvremena.

Nakon poena Korija Voldena učinilo se da bi Crvena zvezda mogla i do osetnije prednosti – 43:37. Međutim, kao po pravilu gosti iz Ljubljane nalazili su u svim bitnim momentima šut za tri poena, ovog puta je bivši prvotimac Zvezde Jaka Blažič pogodio svoju novu trojku i vratio meč u egal – 43:40.

Rezultatska klackalica je viđena do poluvremena na koje je Crvena zvezda ipak otišla sa minimalnom prednošću. Zahvaljujući poenima uz zvuk sirene Ognjena Kuzmića – 52:51.

Drugo poluvreme donelo je i potpuno drugačiju utakmicu. Ritam je naglo opao, igrala se veoma čvrsta odbrana i poeni iz tranzicije su bili retkost. Taj ritam je čini se više pogodovao izabranicima Dejan Radonjića, međutim nakon tri odigrane četvrtine neizvesnost je i dalje vladala – 69:65.

Sve je slutilo na dramu koja nije izostala. Ričard Braun i Kendrik Peri su sa linije penala doneli vođstvo gostima od tri poena na 26 sekundi pre kraja. Kapiten Branko Lazić je bio polovično precizan, ali je njegov promašaj drugog slobodnog bacanja pokupio Džordan Lojd koji je izbacio za Korija Voldena. Volden je sa dva precizna penala poravnao rezultat.

Trener Golemac je odlučio da Peri pokuša da donese pobedu njegovoj ekipi. Ipak, Kori Volden je imao potpuno drugi plan. Izvanrednom odbranom je praktično oteo živu loptu rivalu, predao je Simonoviću koji je fauliran. Iskusni Simonović koji je igrao sa temperaturom ovaj meč, ostao je smiren i pogodio je slobodno bacanje za pobedu.

Crvena zvezda mts – Cedevita Olimpija 82:81 (24:24, 28:27, 17:14, 13:16)

Crvena zvezda mts: Hol, Volden 13 (7as), Lojd 19, Uskoković, Davidovac 17, Lazić 6 (5sk), Rit 2, Radanov, Dobrić 9, Simonović 9, Kuzmić 7 (7sk).

Dejan Radonjić:

Pobeda je za nas večeras bila najvažnija. Igrali smo bez igrača što zbog povreda, što zbog papirologije ili kako već to nazvati jer Noko nije imao prava da igra. Prvo poluvreme je za nas bilo izvrsno napadački, puno koševa smo primili i bilo je propusta u odbrani. U trenucima kada smo trebali da valorizujemo neke stvari, to nismo uradili i Cedevita Olimpija je to vešto koristila. Napravili su neizvesnu završnicu iz koje smo mi izašli kao pobednici. Bilo je dosta neizvesnih utakmica, ali je ova otišla u našu korist i večeras ćemo otići kući zadovoljni. Iskren da budem, mi smo se potpuno fokusirali na naše probleme. Osim što smo imali već pomenute probleme i Simonović je bio pod znakom pitanja jer je imao temperaturu jutros. Imali smo veliki respekt prema Cedevita Olimpiji koja igra odlično i koja je dobar tim. Bilo je potrebno da budemo dobro iako to nije jednostavno u ovim okolnostima. U plejofu je prirodan proces da se igra dva meča uzastopno, ali to što igramo u regularnom delu i nije za neku analizu. Moguće je da ćemo i u plejofu igrati jedni protiv drugih, ali je tako kako je i nema šta da se doda. Želimo da se odmorimo i pripremimo za naredni meč. Nadam se da će reakcija igrača zbog slabosti biti dobra. Pre svega Simonovića, Noko nam se vraća. Naša želja je da se odmorimo i odigramo najbolje što možemo. Rekao sam i pre ovog meča da nam je realan cilj drugo mesto i sada smo jako blizu toga” rekao je trener crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde putuje u Ljubljanu već u petak na meč 24.kola ABA lige a protivnik je ponovo Cedevita Olimpija.