Odlična Crvena zvezda slavila u Ljubljani!

Košarkaši Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Ljubljani Cedevitu Olimpije sa 89:72 u 24. kolu ABA lige.

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 72:89
(23:20, 9:24, 23:16, 16:26)

Crveno-beli su odigrali odličnu utakmicu u Stožicama i drugim trijumfom nad ekipom Olimpije Cedevite za samo 4 dana osigurali  su plej of, a u finišu takmičenja očekuju ih još dve utakmice u Novom Mestu i Zadru.

Blistao je Ognjen Dobrić sa 16 poena, Džordan Lojd je dodao 21i četiri asistencije, Ognjen Dobrić je dodao 12, a Davidovac 13.

Ekipa Crvene zvezde je osim prve četvrtine, kontrolisala dešavanja na parketu dvorane u Ljubljani, od druge polovine druge četvrtine Lojd je ubacio 11 poena, a deonicu je završio večeras sjajni Dobrić trojkom za 44:32.

Nije se predavala ekipa Olimpije Cedevite, Peri (najefikasniji u ekipi Olimpije sa 29 poena) je primakao svoj tim na samo 4 poena zaostatka, ali je ponovo Dobrić trojkom uveo utakmicu u mirnije vode, da bi na startu poslednje deonice sa još dve trojke, a kasnije i još jednom serijom poena osigurali vrednu pobedu u Ljubljani.

KK Crvena zvezda mts:Hol 6, Volden 9,Loyd 21+5sk,+5as,Uskoković, Davidovac 13,Lazić 8, Rit, Radanov, Dobrić 26,Simonović, Kuzmić 4, Nnoko 2+6 sk;

Trenner KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: Sve u svemu odigrali smo dobar meč. U prvoj četvrtini to možda i nije viđeno, ali u drugoj smo na parketu izgledali mnogo bolje, jer smo igrali bolje u odbrani i pametniji u napadu. Pogadjali smo i kontrolisali tok meča na terenu “.

Crveno-bele već u utorak očekuje zaostala utakmica protiv ekipe Krke u Novom Mestu nakon koje se vraćaju u Beograd.