Saopštenje KK Crvena zvezda mts

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u četvrtak 22.04.2021. godine održana vanredna Skupština ABA lige na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg ABA lige i direktora KK Cibona Domagoja Čavlovića.

KK Crvena zvezda izražava veliko zadovoljstvo što je sednica Skupštine održana  uz prisustvo svih klubova ABA lige jtd i što je protekla  u vrlo konstruktivnoj atmosferi u kojoj su se klubovi vratili principima na kojima je regionalna ABA liga jtd i nastala 2015.godine.

Na vanrednoj sednici Skupštine usvojeno je i jednoglasno izglasano 9 tačaka dnevnog reda, uključujući i one najvažnije, a to su vođenje lige od strane predsedništva u sastavu KK FMP, KK Mornar i KK Zadar (Ovo telo će predsedavati ligom do njenog dogovorenog preoblikovanja koje se očekuje u septembru mesecu, što je utvrdjeno i dogovoreno od strane svih klubova).

Takođe,  usvojeni su interni akti (Bylaws) lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku „radno“), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrdjen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i Covid-19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dela.

S obzirom da je zaključno sa odlukama donetim na današnjoj sednici ispunjeno sve što je KK Crvena zvezda zahtevala u svojim tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, KK Crvena zvezda će povući svoje tužbe.

KK Crvena zvezda smatra da je ovakvom delovanjem i jedinstvom svih klubova i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA liga uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige.

KK Crvena zvezda mts