Branko Lazić: “Odbrana je volja i želja za pobedom – u Crvenoj zvezdi se to podrazumeva”

Košarkaši Crvene zvezde zauzeli su prvo mesto u regularnom delu ABA lige, a glasovima novinara i trenera među igračima koji su obeležili ovu sezonu nalazi se i kapiten Branko Lazić.

Kapiten našeg tima tako je dobio i zvanično priznanje koje već godinama nezvanično nosi kao jedan od najboljih odbrambenih igrača ne samo u regionu, već u celoj Evropi zašta je već bio nagradjivan od strane Evrolige.

Za Branka Lazića su jednoglasno glasali treneri i novinari kao najboljeg defanzivca i čoveka koji je igrao najbolju i najčvršću odbranu u regionu u dosadašnjem delu sezone:

Ovo je priznanje za mene posebno jer su za mene glasali treneri i novinari . Međutim, iako je individualno, ovo je priznanje za celu ekipu i nagrada za sve što smo zajedno učinili tokom ove izuzetno teške sezone. Igrati odbranu je pitanje volje i velike želje za pobedom, a to se u Crvenoj zvezdi podrazumeva. Nekada možeš da odigraš utakmicu u kojoj lopta neće u koš ili ti ne ide, ali odbrana je nešto što je obaveza posebno kada nosis dres Zvezde“ rekao je kapiten crveno-belih.

Najveći izazov za crveno-bele tek sledi, a to su završne borbe u plej ofu ABA lige. Kapiten Branko Lazić prvi put će izvesti ekipu na teren u ponedeljak protiv Igokee u prvom meču polufinala koji počinje u 18.30 časova.