EL: Crvena zvezda na završnom turniru ANGT u Valensiji!

KK Crvena zvezda dobio je specijalnu pozivnicu Evrolige za učešće juniorskog tima našeg kluba na završnom turniru ANGT F8 koji će se ove godine održati od od 3. do 5. juna u Valensiji!

Zvanični poziv KK Crvena zvezda od strane Evrolige stigao je u četvrtak, a crveno-beli će se takmičiti u grupi A sa ekipama madridskog Reala, litvanskog Žalgirisa i francuskog ASVEL-a. U grupi B nalaze se ekipe Barselone, Stela Azure, Mege i domaćina Valensije.

KK Crvena zvezda tako će se još jednom naći na završnom turniru najjačih juniorskih ekipa Evrope koji je osvojila 2014.godine u Milanu, i još dva puta igrala finala u Madridu i Berlinu.

Ova specijalna pozivnica predstavlja  još jednu potvrdu odlične saradnje i partnerskog odnosa koji KK Crvena zvezda mts ima sa Evroligom već dugi niz godina, i to ne samo kroz višegodišnju odličnu organizaciju juniorskog kvalifikacionog turnira, već kroz promociju i realizaciju svih važnih projekata i programa Evrolige. Takođe, ovu pozivnicu vidimo i kao potvrdu kvaliteta našeg rada sa mladjim selekcijama koja je prepoznata i od strane Evrolige već dugi niz godina.

Crvena zvezda je redovan učesnik završnih turnira juniorske Evrolige „ANGT” od 2012. godine, i u tom periodu crveno-beli su osvojili titulu u Milanu, odigrali još dva finala u Madridu i Berlinu, promovisali veliki broj igrača, od kojih su mnogi bili, ili su i danas, standardni prvotimci Crvene zvezde.

Juniori Crvene zvezde ove godine na kvalifikacionom turniru u Železniku poraženi su u dramatičnom finalu 80:82, ali će se potpuno zasluženo naći među 8 najboljih juniorskih timova Evrolige.

Crveno-beli će otvoriti turnir u četvrtak 03.06.2021. godine u 12 časova utakmicom sa ASVELOM, dan kasnije u isto vreme sledi duel sa Žalgirisom, a 05.06. od 14 časova sledi najteži ispit i utakmica sa madridskim Realom.

Finalna utakmica u kojoj će se sastati prvoplasirane ekipe dve grupe na programu je u nedelju od 11 časova u dvorani „La Fonteta“ u Valensiji.