Pick N’ Talk specijal: Nebojša Čović

KK Crvena zvezda mts u ponedeljak započinje plejof ABA lige protiv Igokee. Crveno-beli su imali veoma turbulentnu sezonu, ali su podigli formu i došli na pol poziciju pred početak plejofa. Kako je celokupan dosadašnji tok sezone izgledao iz perspektive predsednika KK Crvena zvezda mts Nebojše Čovića, sada imate priliku da čujete jer je upravo on bio gost specijalnog Vaskršnjeg izdanja Pick N’ Talk podkasta.

Domaćini podkasta Ivan Minić i Milan Dozet vratili su Nebojšu Čovića na njegove košarkaške početke, a ljubav prema tom sportu nastala je u ranom detinjstvu i bila temelj za višedecenijsko iskustvo u košarci koje danas, kada se osvrne, Čović ima iza sebe.

Posebno interesantno Zvezdinoj publici bio je put dr Nebojše Čovića do mesta predsednika Crvene zvezde.

’’Razgovori o mom dolasku u Crvenu zvezdu su počeli neke 2002, 2003. godine, čak i 2001. smo razgovarali, ali pošto sport ne može da se odvoji od politike, ma šta ko pričao jer političari vole sport preko kog se lako eksponiraš i reklamiraš. Mislim da su političari, očigledno sebično, mislim ako napravite rezultat u Zvezdi, Partizanu… vama će porasti politički rejting. Verovatno i to postoji, ali ne treba biti opterećen time jer sam ja mnogo ranije postao košarkaš u smislu igrača, trenera i kasnije čovek koji je u administracijama klubova. Nažalost, to se nije dogodilo sve do 2011. godine i meni je jako žao što je Crvena zvezda imala trnovit put. Najzad smo se 2011. godine dogovorili’’, rekao je Čović.

Više o ovome, ali i brojnim drugim temama, kao što je vreme kada je Čović bio na čelu Košarkaškog saveza, saradnji Crvene zvezde i Evrolige, bivšim i sadašnjem treneru… čeka vas u specijalnoj epizodi ’’Pick N’ Talk’’ podkasta: